HomeКъщиЕКО резиденция в Канада с впечатляващ интериор

ЕКО резиденция в Канада с впечатляващ интериор

Midori Uchi е ултра модерна резиденция, разположена в Северен Ванкувър. Това е един от най-“зелените” домове, проектирани някога в Канада и неговите дизайнери от студиата Naikoon Contracting и Kerschbaumer Design се гордеят с този приз. Всъщност, къщата е далеч по-екологична, отколкото можете да си представите. Тя притежава цели три нива на зелено сертифициране, включително и едни от най-престижните в Канада, като LEED Canada for Homes Platinum rating и Built Green Canada Platinum. Ако до тук сме успели да привлечем вниманието ви, то факта, че резиденцията произвежда повече енергия, отколкото изразходва, със сигурност ще успее да ви впечатли.

eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-1g

Къщата разполага с малък преден двор, който предлага няколко входа към различните нива на постройката. Задният двор е обширен, осеян с ярко зелена трева, която изглежда абсолютно великолепна. В близост до къщата, той е обграден с дървена ограда, пред която откриваме саксии с високи зелени растения. В съвкупност с нежното осветление, те създават една невероятна атмосфера на седящите на удобния диван, позициониран с лице към голямата къща.

Нека влезем вътре – там откриваме интериор, не по-малко очарователен от фасадата на сградата (че и повече). Големите основни прозорци позволяват достъпа на голямо количество слънчева светлина, която гали нежно всеки детайл от перфектния интериорен дизайн. В дневната зона, забелязваме красива стена с модерна камина и телевизор, поставен над нея.

Зоната за хранене е свързана с дневната, което придава една модерна отвореност на помещенията. Тук забелязваме един семпъл декор, но пък за сметка на това, изпълнен с интересни елементи. Масата с естествен ръб и комбинацията между столове и пейка не позволяват на декора да стане монотонен.

До вторият етаж се стига чрез изкачването на красиви дървени стълби със стъклени парапети. Стълбището е разположено в кухнята и се е превърнало в част от нейния декор. А самата кухня е много голяма с модерен и компактен дизайн, малко елементи, които да се открояват и изобилие от прави линии.

Спалнята е с много интересен и чудат дизайн. Банята е разделена от зоната за спане единствено с дървена преграда, наподобяваща масивна ограда. Това е една необичайна концепция, но пък напълно отговаря на семплия стил на интериора и приятно го допълва.

eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-2g eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-3g eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-4geko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-5g eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-6g eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-7geko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-8g eko-rezidentsiq-v-kanada-s-vpechatlqvasht-interior-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.