HomeДетска стаяКак да създадем детска стая, която "расте" заедно с нашето дете ?

Как да създадем детска стая, която "расте" заедно с нашето дете ?

Всеки родител знае, че децата променят личните си вкусове и желания всяка минута. Това е добре, то е забавна част от порастването на едно дете. Промяната на тези вкусове касае и неговите предпочитания и желания относно декора на стаята му. За да задоволим неговите нужди и за да израства щастливо и безгрижно, ние се стараем да угодим на голяма част от негови желания, но в повечето случаи това се оказва изтощително и много скъпо. Ние анализирахме някои от най-важните неща в една детска стая и ви предлагаме списък със съвети, за това как да създадете стая, която да расте, заедно с вашето дете.

Инвестирайте във “вечно” обзавеждане

kak-da-sazdadem-detska-staq-koqto-raste-zaedno-s-nasheto-dete-1g

Когато имате малко дете на няколко години е лесно да изберете от живописните обзавеждания за детски стаи в каталога. Въпреки, че те изглеждат невероятно сладки и подходящи за вашето дете, те не са правилния избор в дългосрочен план. След като вашето дете порасне с още няколко годинки, вие отново ще се окажете в магазина за нови мебели. Вместо това инвестирайте в мебели, които децата ви ще могат да ползват и за напред. Вместо да купувате детско бюро, купете такова с нормални размери, също така помислете и за нормални легла, може и на два етажа.

Изберете многофункционални мебели

kak-da-sazdadem-detska-staq-koqto-raste-zaedno-s-nasheto-dete-3g

Мебелите, които предлагат повече от една функция са идеални, в случай, че ви се налага да обзаведете стая за бебе с перспектива за детска спалня. Вместо да купувате маса за повиване, изберете бюро или скрин, които може да бъде оборудван с подплатена подложка за повиване. Също така, когато търсите подходящото легло, оглеждайте се за такова с вградени чекмеджета за съхранение. Там ще може да прибирате дрешки, играчки и куп други неща, а стаята ще остане свежа и подредена.

Внимавайте с цветовете

kak-da-sazdadem-detska-staq-koqto-raste-zaedno-s-nasheto-dete-4g

Има няколко области в една детска стая, които трябва да издържат на изпитанието на времето – цвета на пода, цвета на мебелите и цветовете на стените. Вместо да използвате тези точки за акцентиране към нещо от живота на вашето малко дете, като например боядисване на стените в розово за момиче и синьо за момче, се придържайте към неутралните цветове. Тук може да използате правило, което гласи, че ако един елемент струва скъпо, то по-добре да е в неутрален цвят. По-евтините и често сменяни декори, може да избирате в цветове, подходящи за възрастта, пола и предпочитанията на детето.

Уверете се, че и детето ви участва

kak-da-sazdadem-detska-staq-koqto-raste-zaedno-s-nasheto-dete-5g

Стаята на вашето дете е тази зона, където то ще прекара голяма част от живота си, така че е много важно, то да се почувства у дома си. В книгата си “Стая за деца : Стилни стаи за сън и игра”, авторката Сузана Салк подчертвата важността на компромисите. Тя напомня, че дори и детската стая да е предназначена за детето, тя си остава част от цялото жилище. Така, че трябва да се опитате да постигнете консенсус с вашето дето, когато става въпрос за дизайна на неговата стая.

Финални думи …

Когато става дума за деца, нищо не е постоянно. Те променят любимите си цветове, храни и стилове, така лесно, както се сменят деня и нощта. Дизайнът на техните стаи не прави изключение и ние трябва да вземем това под особено внимание. Въпреки това, следвайките тези съвети, може да се подготвите за предстоящите събития и да си спестите много нерви, пари и време. Също така, не забравяйте да се вслушвате и в детето си, все пак стаята си е за него.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.