HomeАпартаментиДвустаен апартамент с модерен и практичен дизайн [45 м²]

Двустаен апартамент с модерен и практичен дизайн [45 м²]

Представяме ви един двустаен апартамент с големина от 45 квадратни метра, чиито проект е дело на младия дизайнер Мери Долгополова. Жилището е в предимно минималистичен стил, показващ стилен и комфортен интериор, без излишни декорации, реализиран върху сравнително малка жилищата площ. Основното помещение на апартамента има отворен план, функционално обзавеждане и интериор в предимно бял цвят, целящ визуално разширяване на пространството.

Дневна зона

Както вече споменахме тук преобладава бялото и за да избегне негативните ефекти, които може да създаде прекомерното използване на цвета, дизайнерът е разнообразил с контрастни черни елементи, а една от стените е превърната в интересен мултимедиен център, който разнообразява интериора и му придава изразителна дълбочина. Дървените текстури, живите растения и деликатно светложълто осветление, които предлага тази част от стаята, спомагат за създаването на уютна и гостоприемна атмосфера.

Семплото обзавеждане включва само удобен диван и холна маса с проста геометрична форма и контрастен цвят, така че има достатъчно място за движение и други активности. Интересен е избора на осветлението в тази стая – използвани са панели, монтирани в окачения таван на хола и кухнята, които посредством спектъра на излъчваната светлина създават минималистични усещания.

dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-1g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-2g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-3g

Кухненски бокс

Кухнята е леко отделена от дневната и представлява тясно пространство, обзаведено с Г-образно кухненско обзавеждане с вградени електроуреди. Белите гланцови фасади са в пълен синхрон с работната площ, която е съставена от черен плот, зад който са поставени черни плочки с вълнообразна накъдрена повърхност придавайки на кухнята очарователна визия. Компактната зона за хранене е залепена до стената и на практика не заема почти никакво пространство, благодарение на прозрачните столове и сгъваемата маса.

dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-4g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-5g

Спалня

Спалнята предлага интересен и практичен дизайн, където една от стените е покрита с вертикални дървени летви, които визуално увеличават височината на стените, а благодарение на огледалните врати на гардероба, стаята изглежда много по-просторна, отколкото всъщност е.

Спланята предлага и “легло във въздуха“, което излъчва светложълта светлина, създавайки топла и романтична атмосфера. Белите нощни шкафчета и черните рафтове с растения са финалните щрихи на интериора.

dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-6g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-7g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-8g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-9g

Баня и тоалетна

Банята е решена в предимно сиви тонове, като интериорът и включва няколко различни видове плочки за баня с интересни текстури. Банята е обзаведена с ъглова вана с хидромасаж и рафтове за тоалетни принадлежности.

dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-910g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-911g dvustaen-apartament-s-moderen-i-praktichen-dizain-45-m-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.