Trending News
HomeАпартаментиДомът на дъгата – Свеж апартамент в ярки цветове

Домът на дъгата – Свеж апартамент в ярки цветове

Когато в интериора на един дом присъства мотив и вдъхновение, резултатите почти винаги са впечатляващи. Апартаментът, който ще разгледаме днес е плод на един точно такъв подход, а именно изграждането на интериорен проект, черпещ идеи и вдъхновение не от какво да е, а от дъгата. И като казваме дъгата, нямаме в предвид нейните многобройни цветове, а всичко свързано с нея. Нека разгледаме по-подробно жилището, за да разберете за какво говорим.

domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-1g

 Апартаментът се намира в оживен квартал в Хонг Конг, а идеята за неговия забавен и оригинален интериор дошла от Макс Лам , главен дизайнер на студио Moderne. Основните цветове тук са зелено, червено, жълто и бяло. Трицветната дъга се движи из целия апартамент, преминава от всекидневната към трапезарията, движи се от стените към таваните и през цялото това време не спира да прави различни завои и да обикаля около предмети.

Дизайнерът е съединил две стаи в една, за да постигне по-голяма свобода на действие и да осигури повече пространство във всекидневната и трапезарията. Другата стая от малкия апартамент включва семейната спалня и домашния офис. Стените на двете отделни зони са боядисани в зелено и оранжево и по този начин спалнята и офиса се чувстват като отделни помещения, въпреки че са в една стая.

Всички мебели са в ретро поп стил и са събрани от отделни дизайнерски колекции от много европейски страни. В апартамента има мебели, чиито дизайнери са Джо Коломбо, Родолфо Бонето , Олаф Вон Бор, Анна Кастели Фериери и много други. Всички тези мебели правят вдъхновяващ принос към игривото и колоритното излъчване на този “дом на дъгата”.

Какво мислите за този проект? Бихте ли живели в един апартамент с толкова много цвят?

domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-2g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-3g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-4gdomat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-5g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-6g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-7gdomat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-8g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-9g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-910gdomat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-911g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-912g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-913gdomat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-914g domat-na-dagata-svej-apartament-v-qrki-tsvetove-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.