HomeАпартаментиПроект за апартамент с цветен и динамичен интериор

Проект за апартамент с цветен и динамичен интериор

В статията ще разгледаме един много интересен, дързък и различен проект. Той показва различна жилищна среда, която със сигурност ще успее да предизвика различни усещания у всеки от вас. Интериорът на всяка стая наподобява на специфично художествено движение, постигнато чрез използване на съответните за стила цветове и форми

Голяма част от стиловете, които ще открием тук са сравнително модерни, вариращи от романтизма, датиращ от началото на 17-ти век до Pop Art манията, позната ни от 60-те години на 20-ти век. Този изключително креативен интериорен проект е дело на дизайнера  Alina Puzhak, изготвен за апартамент на младо семейство в Санкт Петербург, Русия.

proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-1gНашата виртуална обиколка започва от всекидневната с отворен план. Стаята е базирана на цветовете и формите на Суперматизма – направление в абстрактното изкуство, основано от руския художник и теоретик Казимир Малевич в началото на 19-ти век. Строгите геометрични фигури и суровите цветове са отличителен белег на този стил и въпреки, че в стаята цветовете са малко по-ярки, произведенията по стените затвърждават влиянието на този стил.
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-2g
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-3g

Коридорът е нещо като неутрална зона, тъй като не е под влиянието на никое художествено движение. За разлика от всички останали помещения, той е лишен от цветове, като е заложено на класическата комбинация от черно и бяло. Върху една от стените са поставени тапети с принт, изобразяващ черни рамки за снимки, а наличието на няколко огледала визуално разширява пространството.
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-4g
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-5g
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-6g

Спалнята, предназначена за по-голямото от двете деца – момиченцето, имитира оживения и деликатен стил импресионизъм, познат ни от творбите на художници като Моне и Реноар от 1870 и 1880 година. Картините подвластни на този стил са познати с късите си и дебели маски, които улавят есенцията на предмета, а не неговите детайли – стил, идеален за капризен и богато украсен интериор като този.
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-7g proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-9g
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-8g proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-910g

Поп Арт е преобладаващият стил в спалнята за по-малкото момче. Това движение в изкуството е родено през петдесетте години на 20-ти век и се разпространява бързо от Великобритания до САЩ и отвъд. Това е стил изкуство, базиран на попкултурата, широко използван за създаването на реклами, комикси и предмети от бита – стил, идеален за енергична спалня като тази. Строги форми, забавни щампи и ярки цветове имитират закачливия стил на поп арт творби от художници като Анди Уорхол и Рой Лихтенщайн. Към стаята има прилежащ балкон, който въпреки че следва този стил, цветовете и формите са по-умерени.

proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-911g
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-912g proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-914g
proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-913g proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-916g

proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-915gРомантизмът е стилът, който е избран за банята. Този стил е повече от просто движение в изобразителното изкуство – той е повлияло върху различни движения като литературата, политиката и природните науки. Картините в тази епоха са често драматични, атмосферни и поетични, но банята е приела по-фината страна на движението с детайли и картини от Филип Ото Рунге и причудливите пейзажи на Самуел Палмър.

proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-917g proekt-za-apartament-s-tsveten-i-dinamichen-interior-918g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.