Trending News
HomeАпартаментиАпартамент за млада дама със светъл и просторен интериор

Апартамент за млада дама със светъл и просторен интериор

Да работиш от вкъщи, когато работата ти е свързана с творчество, е нещо чудесно и полезно. Плюсовете са много, а най-големият от тях е, че можеш да създадеш работна атмосфера, която да те вдъхновява и зарежда с енергия за работа. Друго голямо предимство е факта, че имаш възможността да работиш в комфорта на своя дом, а когато имаш нужда от почивка, можеш да релаксираш удобно и приятно.

Всичко това звучи прекрасно, но въпреки това е трудно изпълнимо поради две основни причини – малките жилища и невъзможността да поберем работните си помещения в тях и трудно изпълнимите интериорни планове на комбинирани жилищни и работни площи. В тази статия ще разгледаме едно жилище, където въпреки всичко, работната атмосфера е много добре съчетана с жилищната среда. Нека видим!

apartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-1g

Малкото жилище е тип студио, а неговият интериор е предназначен за млада дама, занимаваща се с моден дизайн и шиене. Това е и причината, поради която освен стандартните изисквания към апартамента, а именно той да притежава удобна спалня, ергономична кухня, хол и голям гардероб, собственичката поискала от интериорните дизайнери да вместят и сгъвагема маса за шевна машина, както и мобилен манекен.

Дизайнерите изпълнили всяко желание на своята клиентка, като работните площи поставили близо го големия прозорец, за да имат пряк достъп до скъпоценната слънчева светлина, а когато тя е недостатъчна, на помощ идват мощните осветителни тела монтирани на тавана. В ляво от прозореца забелязваме голям стелаж за каталози, списания и други атрибути, нужни за работата на дзайнерката. Друг удобен елемент е корковата дъска, поставена над масата за шиене, предназначена за прикрепяне на скици, бележки и идеи.

Нещо любопитно, което трябва да споменем за интериора е начинът, по който са избрани основните му цветове. Те са взаимствани от голямото пано (в края на статията), върху което виждаме колаж от снимки на Одри Хепбърн. Основните цветови нюанси са светли, предимно бели, а акцентиращите цветове са черно, светло синьо и наситено жълто.

Интериорът е в съвременен стил с поп-арт елементи и предлага интересни идеи за миксиране на цветове и внедряване на работната атмосфера в жилищното пространство. Приятно вдъхновение! 🙂

apartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-2g apartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-3g apartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-4gapartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-5gapartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-6gapartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-7gapartament-za-mlada-dama-sas-svetal-i-prostoren-interior-8h

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.