Trending News
HomeАпартаментиСтрахотен проект на апартамент с много отворени пространства

Страхотен проект на апартамент с много отворени пространства

Да събереш няколко зони в едно общо помещение и едновременно с това, във всяка от тях да е създадена уникална атмосфера – това е страхотно, но и трудно изпълнимо. Освен че всяка зона трябва да притежава собствен стил и да създава определено настроение, трябва да има и нещо общо с останалите зони в помещението, за да не се получи нещо, наподобяващо кубчето на Рубик (в неподреден вид). В тази статия ще разгледаме интериора на едно жилище, в което е създадена точно такава жизнена атмосфера, а крайният резултат е повече от задоволителен.

strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-1g

Апартаментът се намира в близост до Санкт Петербург, Русия и е проектирана през 2014 година. Общата жилищна площ е разделена на две основни пространства – социално и лично. Социалната сфера  се състои от просторна и светла дневна, отворена кухня, зона за хранене и малък домашен офис, побрани в едно общо пространство. Към това пространство е приобщен големият балкона, чиито прозорци осигуряват огромно количество естествена светлина.

На мястото на балкона е изградена конструкция, която отделя трапезарията от основното жилищно пространство и създава битова обстановка, благодарение на наподобяващия дърво шперплат, от който е построена. Стаята не е отделена от останалата част на апартамента с прегради или стени с цел допускане на повече слънчева светлина в цялата социална област.

strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-2g strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-3g

Кухнята е в минималистичен стил и е решена в предимно бял цвят. Забелязваме варосана тухлена стена, боядисана в бяло, както и осветление, окачено на въжета. За да се отдели кухнята от останалата част на социалната зона е поставен голям кухненски остров – едно практично и много удобно решение.

strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-4g

Като цяло дизайнът на апартамента е еклектичен. Екипът е комбинирал съвременни, скандинавски елементи и такива от средата на века, за да създаде уникален интериор и атмосфера, предразполагаща към спокоен живот. Зоната за сядане в хола демонстрира по един перфектен начин цялостната цветова палитра в жилището. Неутралната база се допълва от светли нюанси на пастелни цветове и поредица от щампи. Библиотеката в хола крие една малка тайна. Освен че служи като система за съхранение на книги, тя също е и преграда, зад която откриваме малък домашен офис в близост до кътчето с пианото.

strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-5g

Спалнята е като глътка свеж въздух. Стените в бяло и морско синьо в комбинация с морската тема, прохладните текстури и очарователни аксесоари и декорации създават атмосфера, която те предразполага да се отпуснеш.

Сигурен съм, че ще намерите много интересни акценти в това жилище, но като цяло ви съветвам да насочите вниманието си към внимателното и прецизно декориране на отделните зони.

strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-9g strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-910g strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-911g strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-912g strahoten-proekt-na-apartament-s-mnogo-otvoreni-prostranstva-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.