Trending News
HomeАпартаментиАпартамент с нестандартен интериор показва свежи идеи

Апартамент с нестандартен интериор показва свежи идеи

Голяма част от работата ми в Модерен Дом се състои в това да разглеждам различни жилища и да селектирам тези, които са най-интересни, най-идейни и тези, в които изпъква различното, тъй като може би най-трудното е да излезем от стереотипите и да направим нещо различно и креативно. Рядко се срещат наистина разчупени и разнообразни проекти, които да излязат напълно от границите на общоприетите жилищни визии, които въпреки различните стилове, материали и похвати се състоят от няколко стаи. Ето един такъв пример, където дизайнерите са се постарали да направят нещо различно, нестандартно и в същото време удобно и добре изглеждащо.

apartament-s-nestandarten-interior-pokazva-sveji-idei-1g

Проектът е на студио Sinato, което под ръководството на своя главен дизайнер Чикаро Оно са извършили тотална реорганизация на жилище, предназначено за младо семейство, намиращо се в град Йокохама, Япония. Общата площ на апартамента е 64 м² и вместо да действат по стандартния начин, създавайки отделни стаи, разделени от плътни стени и врати, дизайнерите създали едно отворено пространство, където преминаването от стая в стая е плавно и лесно. По тяхно мнение, този подход ще осигурят на живеещите в този дом максимална свобода, въпреки ограниченото пространство.

Основната част на апартамента е заета от отворена L-образна зона, която благодарение на двата югозападни прозорци е изпълнена със светлина и свеж въздух. В центъра е изградена дървена конзола, която предлага много места за съхранение и места за сядане. Този елемент става обединител за всички останали пространства, тъй като се намира в центъра на жилището.

Жилището притежава и добре оборудвана кухня, както и място, наричани от дизайнерите “вътрешна тераса”. То представлява просторна и добре осветена зона, която служи и като” буфер “между спалнята и останалата част от апартамента.

Надявам се, проекта да ви е толкова интересен, колкото беше и за мен, когато го видях за пръв път. Наясно съм, че повече от идеите в него са неосъществими в голяма част от родните жилища, но са интересни, нестандартни и биха могли да ви вдъхновят и да погледнете на вашето жилище от една различна страна.

apartament-s-nestandarten-interior-pokazva-sveji-idei-2g apartament-s-nestandarten-interior-pokazva-sveji-idei-3g apartament-s-nestandarten-interior-pokazva-sveji-idei-4gapartament-s-nestandarten-interior-pokazva-sveji-idei-5gapartament-s-nestandarten-interior-pokazva-sveji-idei-6g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.