НачалоСпалняШест вдъхновяващи и оригинални идеи за модерна спалня

Шест вдъхновяващи и оригинални идеи за модерна спалня

Спалнята е най-личното място в нашето жилище и точно това я прави уникална и ни дава неограничени възможности, по отношение на нейния интериор. Тъй като спалнята е частна зона, в която рядко влизат външни хора, ние сме в състояние напълно да изразим себе си, чрез нейната визия, правейки това, което не се усмеляваме да направим във всекидневната например, тъй като нейния интериор често е на показ.

В тази статия сме подбрали 6 спални с модерна визия, всяка от която има уникален дизайн и частица от характера на нейните собственици. В днешно време е изключително лесно да внесете характер в една стая, тъй като на пазара има изобилие от материали и готови решения, а в интернет (и най-вече в Модерен Дом) има хиляди идеи, от които да се вдъхновите и да създадете спалнята, която ще ви радва и отпуска.

В интериорите на всяка от стаите е наблегнато на използването на предимно естествени и нетрадиционни материали и текстури, поставянето на скрито осветление на интересни места и създаването на интересни табли на стените зад леглата.

Тази спалня прави незабавно впечатление с визуално въздействащата грапава текстура на бетона, от който е създадена невероятна декорация на стената зад леглото. Медни лампи от колекцията на Tom Dixon кръжат над конзолните нощни (също от бетон), а светлият шарен килим добавя цвят към иначе неутралната цветова палитра. Стаята изглежда топла и приветлива, въпреки „студената“ репутацията на бетона.

6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-1g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-2g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-3g

Тук виждаме една артистична спалня, в която са използвани фини бели панели като фон на зашеметяващ портрет, поставен върху стената зад леглото. Фокусната точка на стаята несъмнено е яркият, текстурен килим, който веднага привлича погледа. Кафявият стол балансира разпределението на визуалното тегло.

В стаята виждаме много интересни елементи, като например възхитителния таван и панела, върху който е монтиран телевизора.

6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-4g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-5g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-6g

В тази спалня, върху стената зад леглото са използвани слоеве от три различни материали – ефектът е успокояващ и много интересен. Естественото дърво придава топло излъчване на спалнята, гланцираният стъклен панел създава безтегловност и ефирен вид. Функционално белите шкафове заемат най-горния етаж – те са просто удобни. Килимът около леглото изглежда много мек и приятен, а и самото легло е много интересно, тъй като то представлява мек и удобен дюшек, поставен върху земята.

6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-7g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-8g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-9g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-910g

Със сигурност първото, което ще си помислите след като видите спалнята по-долу е, че искате да се пресегнете и да докосване гладките, приличащи на плюшени панели зад леглото. Този тип акцентиращи стени не изисква скъпи материали, а както можете да видите от тази отлична спалня, подобен декоративен елемент като този може да добави огромно количество характер на иначе семплото пространство.

6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-911g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-912g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-913g

В тази атрактивна спалня, основната отличителна черта е геометрия. Центрираната табла е особено интересна и представлява разнообразие от боядисани и небоядисани дъски, които заедно са подредени с несравнима точност. Дори рамката на леглото е във формата на куб, който продължава диагоналните линии на таблата. Друг прекрасен елемент от интериора тук е прозореца и по-точно гледката, която предоставя той. 

Докато мебелите излъчват съвременна естетика, декора повече клони към смесица между градски индустриализъм и модерен ръстик стил. Индустриалните нощни лампи и стоманените контейнери имат огромен ефект върху цялостното въздействие на стаята.

6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-914g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-915g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-916g

Последната спалня, която ще разгледаме впечатлява със смела и голяма стенна декорация, представляваша мозайка от дървени ромбове, подредени изключително впечатляващо. Дървеният материал, използван за ромбовете е лакиран и полиран, което им придава съвършен блясък, а плюшените правоъгълници, които играят роля на табла за леглото са перфектен завършек за тази стена.

6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-917g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-918g 6-vdahnovqvashti-i-originalni-idei-za-moderna-spalnq-919g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.