HomeOFFтопик10 Практични съвета за приготвяне на багажа за лятната почивка

10 Практични съвета за приготвяне на багажа за лятната почивка

Приготвянето на куфара преди лятната почивка може да се окаже нещо наистина изнервящо и стресиращо, особено когато го правим в последния момент. Въпреки, че всячески се опитваме внимателно да поставим всяко нещо в куфара, мястото никога не стига.

Нашата идея е да направим вашата лятна почивка една идея по-лесна, като ви запознаем с едни кратък, но много полезен списък с прости правила за организиране на куфара. Следвайки тези лесни за изпълнение стъпки, ситуацията с мястото и организацията винаги ще остане под контрол. Така, дори и най-малкия куфар ще бъде добре подреден, удобен и ще осигури място за повече, от колкото очаквате.

1. Не сгъвайте – навивайте!

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-1g
Освен, че осигурява повече място, този метод на подреждане на дрехите в куфара не им позволява да се мачкат (много). Така лесно можете да организирате повече дрехи, а намирането на една конкретна във вече подредения куфар е в пъти по-лесно. Ако искате да се научите как да подреждате дрехите и в своя гардероб, може да погледнете тук  [icon name=”long-arrow-right” class=”” unprefixed_class=””] Пълно ръководство за перфектно сгънати дрехи

2. Използвайте вакуумни пликове

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-2g

Вакуумните чанти са безценен помощник при опаковане на обемисти предмети като якета, детски дрехи, меки играчки, както и спално бельо.Този метод на опаковане ще ви спести доста пространство.

3. Подреждане на принципа на “пирамида”

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-3g

Първо, поставяте обувките си, като ги организиране по стените на куфара. На следващо ниво, опаковате големите дрехи, като например панталони и поли, като не ги сгъвате, а ги оставите да лежат на дъното на куфара, а краищата им оставите извън куфара – тези дрехи ще служат като амбалаж за останалата част от вашите неща. Сега, поставете  дрехите, който смятате, че най-малко ще използвате – те ще образуват средния слой на “пирамидата”. След това, навивайте на рула дрехите, които лесно се мачкат и ги поставете отгоре.
Накрая, поставете неща като козметика, аксесоари, документи, както и малки чупливи предмети – те ще образуват върха на “пирамидата”.

4. Кажете НЕ на чадъра

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-4g

Вместо големият и заемащ място чадър вземете със себе си един или няколко дъждобрана. Ако искате да спестите максимално в това отношение, ви препоръчваме да използвате еднократни дъждобрани.

5. Козметиката – размерът има значение

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-5g

Разбира се, че е по-удобно и изгодно да вземете по-големи разфасовки на козметичните продукти, коти сте решили да ползвате по време на лятната си почивка. Когато става дума за пестене на място обаче, размерът на опаковките има значение и ви препоръчваме да вземете по-малки и лесни за опаковане количества.

6. Опаковайте малките неща по правилния начин

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-6g

Когато става въпрос за пакетиране на малки предмети, като например USB памети, фиби, чорапогащи, чорапи, слънчеви очила, очила за четене и други ви препоръчваме да ги поставите опаковани вътре в обувки си, а козметиката, папки за документи, и други подобни – в джобовете на куфара.

7. Използвайте закачалки

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-7g

При транспортиране на ценни дрехи (класически ризи, костюми, смокинги и коктейлни рокли), вместо да ги навивате в куфар, може да ги закачите и сгънете върху специални закачалки за транспорт. По този начин се гарантира, че тези дрехи ще достигат дестинация си по-малко смачкани и заемащи значително по-малко пространство. След като ги извадите от куфара ще имате възможност веднага да ги закачите на закачалка.

8. Не прекалявайте с лекарствата

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-8g

Няма никакъв смисъл да се опитвате да побере цялото съдържание на аптечката в куфар си. Вместо това, изберете само най-съществените лекарства и вземете само по няколко хапчета от тях.

9. Без празни пространства

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-9g

Не оставяйте празни места в куфара, за да сте сигурни, че дрехите няма да се мачкат. Ако все пак се образуват пропуски – запълнете ги с малки предмети или амбалажна хартия.

10. Вземете само това, което е наистина необходимо

10-praktichni-saveta-za-prigotvqne-na-bagaja-za-lqtnata-pochivka-910g

Неща като калъфи за фотоапарати, сешоари, пътеводители, плажни чехли, очила за гмуркане, слънчеви кремове, детски играчки и сламени шапки трябва да останат у дома. Всички те могат да бъдат закупени от мястото, което посещавате.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.