Trending News
HomeИнтервютаНа гости на чаровната Цветана Бонева

На гости на чаровната Цветана Бонева

– Здравей, Цвети! Разкажи ни малко повече за себе си.
– Здравейте! Аз съм Цвети и се занимавам с ПР, журналистика, фотография, и с гордост мога да кажа, че отдавам заслуженото и на готвенето и се вихря честичко в кухнята. Сайтът на licatanagrada също е мой и на моята скъпа партньорка в приключенията – Мариана.

– Знаем, че прекарваш дълго време на каравана на морето. Моля те, сподели какво е необходимо за обзавеждане на една каравана?
– Това лято започнах едно изцяло ново начинание – не само, че прекарах дълго време в каравана на морето, но и я превърнах в мой дом. Досега съм била всяко лято на къмпинг „Градина“ и знаете как е там – всичко е директно на пясъка, а навесът се строи наново всяка година. Има нещо тъжно и романтично в това изграждане и събаряне за всяко начало и всеки край на лятото, но след толкова много години с приятеля ми избрахме да тръгнем по нов път. Вече сме на ЕКО къмпинг „Черноморец“, където строим навес веднъж и го превръщаме в изцяло ново пространство в близост до плажа. Всичко е бяло с дървесни елементи, вече имаме истинска кухня (дори и съдомиялна си имаме!), баня с тоалетна, пералня, готварска печка – което беше изключително важно за мен! Построяването на всичко отне доста време, но си заслужаваше и още сме в самото начало – има много за създаване. Независимо къде си на каравана и дали е диво къмпингуване, или по-комфортно, има едно напълно задължително нещо, без което никой истински къмпингар не може – това е хамакът! Около хамака винаги витае особена мистичност и само той си знае колко летни случки пази скрити в себе си и какво ли не е чул и видял…

– Какви са ти предпочитанията за интериорен дизайн, стилове, любим дизайнер ако имаш, архитект…
– Аз си падам по по-изчистените дизайни и с бижутата съм така, и с интериора. Винаги трябва да има елемент на изненада, но в никакъв случай да не е прекалено претъпкано за окото. Харесвам светлите цветове, тъмното просто не е моето. Бялото ми допада, защото отваря пространството, внася повече обем дори и в малките жилища и носи светлина. Тази есен ми предстои да се захвана с малък ремонт на жилището ни в центъра на София и смятам да променя много неща. И любим архитект си имам – и преносно и буквално, и всякак. Той се казва Севастин и вече 13 години се учим заедно. И наистина е архитект – няма шега, няма измама.

– Кой е любимият ти кът вкъщи?
– Кухнята (смее се)! Обожавам кухните навсякъде, много притегателно ми действат. Помня, че преди, когато имах нормиран работен ден, нямах търпение още с дрехите от офиса да се засиля към кухнята и да започна да готвя. Успокоява ме изключително много и вярвам, че кухнята е заредена с тонове позитивна енергия, защото там човек твори и остава по парченце от сърцето си.

– Сама ли правиш ремонти, обзавеждане, използваш ли интериорен дизайнер?
– Не, не използвам интериорен дизайнер, не защото не искам, а защото аз самата рисувам и приемам, че промяната на дома е много свързана с личния ти мир. Така, де – иска ми се да си оставя почерка вкъщи, а не да кажа – „Хей, виж как еди кой си ми направи еди какво си, хубаво е, нали?“. Вярвам, че домът отразява душата на човек по един или по друг начин и територията ми е много интимна. Бих се доверила на интериорен дизайнер, когато имам въпроси или ако не съм сигурна в нещо, но на този етап ще го стрелям самичка, пък нека да е грешно.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment