HomeВсекидневнаВдъхновяващи идеи за всекидневна с акцентиращи стени

Вдъхновяващи идеи за всекидневна с акцентиращи стени

Всекидневната е най-подходящата стая в, която можем да разнообразим интериора, чрез поставянето на акцент, върху една от стените. Независимо дали ще сменим цвета на стената, ще поставим голяма картина или пък ще развихрим въображението си и ще ще изберем въздействаща визия, постигната чрез използването на специфични материали и техники, то тази стена ще се превърне във най-интересното нещо в стаята. Ще се превърне в онова нещо, което е първото, което виждаме, щом влезем в помещението и точно поради тази причина, трябва да внимаваме, когато взимаме решение да създадем акцентираща стена в хола.

За да ви помогнем в избора сме ви подготвили една много интересна колекция от идеи за всекидневна, на която една или повече от стените са превърнати в произведение на изкуството. В статията сме включили идеи, които са постигнати чрез използването на специфични материали. Други пък са по-сложни, и показват използването на съвременни 3D стенни облицовки и пълномащабни арт инсталации. Предвидихме и няколко по-лесен за постигане варианта, създадени от повтарящи се модели или фини цветови вариации на плоскости от ламиниран паркет, теракот и други подобни.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-1g

Започваме с един много интересен пример, който показва как, чрез миксирането на плоскости с различна форма и цвят е постигната една интересна акцентираща стена, която създава една по-топла и гостоприемна обстановка.


Тук забелязваме точно обратното. Използването на ярко бели мраморни плочи карат този монохромен хол да създава усещане за лукс и чистота.

Тук забелязваме точно обратното. Използването на ярко бели мраморни плочи карат този монохромен хол да създава усещане за лукс и чистота.


vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-3g vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-4g
vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-5g

Този съвременен хол показва как една голяма текстура върху стената, може да даде на малкото пространство голяма уникалност.


vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-6g

Една едновременно семпла, но в същото време великолепна идея. Чрез редуването на дървени трупчета с различна големина, дизайнерите са създали една раздвижена стена, предлагаща много място за съхранение и поставяне на декоративни елементи. Идеята, да се направи и масата за кафе със същата визия е брилянтна.


vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-7g

Драматична! Така с една дума мога да опиша тази стена, чиито ефект е постигнат, чрез подреждане на дървени плоскости, така че да уловят светлината под различни ъгли и да създадат ефекта на счупено стъкло.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-8g vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-9g

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-910g

Тази страхотна акцентираща стена е постигната, чрез използването на ситна мозайка в нюанси на дървени въглища, кафяво и сиво. За постигнането на още по-драматичен ефект, миниатюрните плочки са с различна изпъкналост.

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-911g vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-912g vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-913g vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-914g

vdahnovqvashti-idei-za-vsekidnevna-s-aktsentirashti-steni-915g

Една всекидневна, която със сигурност ще се понрави на творческите личности.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net