Trending News
HomeКъщиЖилище и яхта в едно! Един уникален проект за мобилен дом

Жилище и яхта в едно! Един уникален проект за мобилен дом

Както може би сте се досетили от заглавието, днес ще ви покажа една плаваща къща, която спокойно може да се нарече дом, тъй като тя предлага всичко необходимо за един спокоен и изпълнен с приключения живот.

Плавателното средство е произведено от компанията Фрайдей. Фирмата е фокусирана върху създаването на технологично напреднали морски  устройства и това е един от техните последните и най-впечатляващи проекти, носещ името Floatwing.

Проектът представлява модулен дом предлагащ всички основни функции. Плаващата къща може да бъде доставена почти навсякъде из земното кълбо, а частите, които са нужни за сглобяването и се побират в два стандартни корабни контейнера.

jilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-1g

Къщата, която в частност много прилича на яхта, може да бъде използвана по много различни начини. Например, тя може да бъде романтично бягство за двама. Представете си само, как се отдалечавате малко по малко всеки ден достигайки непознати места. Това наистина би било едно невероятно приключение, което е възможно благодарение на двата малки извънбордови двигатели, интегрирани в структурата на къщата.

Също така, подвижната къща може да служи и като мобилен дом за семейство или за група приятели. Големият брой открити пространства позволяват на открито да се извършват различни дейности по време на плаваме. Ветроходство, гребане, водни ски и риболов са само част от забавленията, които може да изпитате на борда или пък може просто да се отпуснете и да оставите водата и вятъра да ви изпълнят с положителна енергия.

Floatwing има фиксирана ширина от шест метра, а дължината на плавателното средство може да варира от 10 до 18 метра. Всяка версия предлага свой собствен набор от предимства. Свободата, която идва с такава структура позволява на потребителите да се насладят на невероятни и незабравими преживявания. Най-малкият вид може да служи като уютно студио, докато най-големия вариант наподобява голяма къща с три спални.

Всяка къща се предлага с напълно оборудвана кухня, термопомпа, AC генератор, барбекю за горната тераса, винарска изба и печка, работеща с пелети. Всички тези компоненти, заедно с няколко други, могат да се поберат в два стандартни контейнера благодарение на модулната структура.

Накрая остана само да споменем за екологично чистия дизайн на съоръжението. Плаващата къща е изградена с материали и технологии, които имат слабо въздействие върху околната среда и помагат за намаляване на въглеродните емисии и потреблението на енергия. Като се има предвид всичко, което предлага мобилния дом, той е несравними с нищо друго от този тип.

jilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-2g jilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-3g jilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-4gjilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-5gjilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-6gjilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-7gjilishte-i-qhta-v-edno-edin-unikalen-proekt-za-mobilen-dom-8g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.