HomeАпартаментиМодерен едностаен апартамент с отворен план [46 м²]

Модерен едностаен апартамент с отворен план [46 м²]

Вероятно една от най-обсъжданите теми в нашето издание е тази за малките жилища. Наблягаме на нея, тъй като знаем колко е трудно да организирате своето жизнено пространство в апартамент с площ, по-малка от 50 квадратни метра. В тази статия, както става ясно отново ще засегнем въпросната тема и отново основния ни съвет към вас е следния :

Използвайте въображението си!

Жилището, чийто интериорен проект ще разгледаме е с площ от 46 квадратни метра. Интересното тук е, че дневната, кухнята и спалнята споделят едно общо пространство. Интериорът показва мултуфункционални мебели и креативни решения за спестяване на пространство – нека ги разгледаме в детайли.

moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-1g

Въпреки скромното пространство, с което разполага жилището, основната стая се усеща много просторна и широка. Къде се крие тайната? Обединяването на основните зони в едно единствено пространство, което предлага почти цялата квадратура на жилището е основната идея тук.

Спалня в хола и в близост до кухнята ?

Тук трябва да обърнем внимание на зоната за спане – едни ще одобрят нейният дизайн, други не, но трябва да признаем, чe този случай е използван един доста удобен начин за спестяване на място. Компактното и същевременно удобно легло може да се използва за спане, а след това да се прибере и умело да се скрие зад “гардероба” от светло дърво, освобождавайки по този начин допълнително пространство през деня.moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-7g
moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-8gТази опция позволява рационално да се използва всеки сантиметар от наличната квадратура, без използването на допълнителни стени или прегради, които биха “задушили” пространството.

В интериора доминират спокойните неутрални цветове. Наличието на елементи като декоративен килим, интересни черно-бели произведения на изкуството, както и съвременни мебели създават една модерна обстановка. Проектът е дело на архитектът Константин Кононенко. Насладете се на снимките по-долу, показващи интериорния проект в детайли.

moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-topmoderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-2g moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-3g moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-4g moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-5g moderen-ednostaen-apartament-s-otvoren-plan-46-m-6g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.