Trending News
HomeАпартаментиУютен интериорен проект за малък едностаен апартамент [30 м²]

Уютен интериорен проект за малък едностаен апартамент [30 м²]

Многократно сме ви давали примери, как чрез внимателно планиране и правилен избор на материали и форми, едно малко жилище може да се превърне в комфортно и уютно място за живеене. Едностайният апартамент, който ще разгледаме днес е поредния пример за това.

Интериорният проект е разработен в модерен стил от дизайнерското студио Interёr. Функционалният интериор е изпълнен от топли ярки цветове, с хромирани акценти и естествени текстури на дърво и тухлена зидария. Изобилието от светлина и бели повърхности визуално разширява пространството, което в случая е наистина малко – само 30 м².

uiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-plan

Разделението на жилищна площ на зони е направено с помощта на ъгловия диван, поставени в средата на основното помещение, както и на тавана, който в дневната зона се явява продължение на “дървената” стена зад телевизора. 

В дневната, освен преобладаващите естествени кафяви цветове, идващи от дървото, срещаме и цветове като зеленото, което откриваме в декоративните възглавници и саксийните растения и бялото, съсредоточено в текстурата на тухлената зидария, която придава на помещението баланс и естетика. Както вече всички се досещаме, диванът изпълнява ролята на легло, тъй като място за стандартно такова липсва.

В кухненската зона цветовете и основните материали са същите като в дневната, но разпределени по различен начин. На бял фон в централната част на кухненския бокс се откроява цветна престилка, подредена във формата на тухлена зидария. Частта от обзавеждането, в която са вградени голяма част от мебелите е с дървена фасада. Кухнята предлага достатъчно системи за съхранение, стигайки дори и за не малка колекция от книги и списания с рецепти за готвене.

Малката трапезария е формирана от маса за хранене с хромирани елементи, разположена плътно зад дивана и четири стола с високи облегалки. За вечерното осветление се грижи дълго осветително тяло окачено над масата за хранене.

Едностайният апартамент разполага с прилични по размери баня, решена в светли плочки имитиращи мрамор. Изключение прави зоната с душа, където са използвани мозаечни плочки.

Жилището е истинско доказателство за това, че размера няма значение – значение има дизайна!

uiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-1g uiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-2G uiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-3g uiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-4guiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-5guiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-6guiuten-interioren-proekt-za-malak-ednostaen-apartament-30-m-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.