Trending News
HomeАпартаментиСъвременен проект за двустаен апартамент [45 м²]

Съвременен проект за двустаен апартамент [45 м²]

Проектът показва как модерния минималистичен стил, избран за дизайна на един двустаен апартамент с площ от 45 м², позволяват създаването на хармоничен и функционален интериор. Чрез избора на този стил, дизайнерите имат възможност да оставят голяма част от площта на жилището свободна, без то да изглежда празно. В апартамента няма нищо излишно – само най-необходимото за неговите собственици неща. Минимален брой мебели, семпли и изчистени линии, липса на сложни декоративни елементи – всичко това създава усещане за простор и свобода в интериора.

Всекидневна

Всекидневната е доминирана от кремаво бял цвят, който откриваме върху стените, тавана и част от мебелите. Това прави стаята много светла и визуално по-обемна. В стаята откриваме интересно осветление, което се изразява в основни осветителни тела, монтирани на тавана, плюс допълнително амбиентно осветление, скрито в интериора. В стената зад дивана има два реда вградени LED светлини, като същите забелязваме скрити и в системата от рафтове на отсрещната стена. 

Подовата настилка в дневната, както и масичка за кафе, която може да се разшири при необходимост, са изработени от дърво – лакирани и полирани, за да се запази естествената красота на материала.

savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-1g savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-2 savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-3
savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-4
savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-5

Кухня

Пространството с най-строго изразен минималистичен характер в жилището е кухнята. Проектирана в класическо черно и бяло, тя изглежда абсолютно семпла, но и доста удобна и функционална. 

Кухненското обзавеждане е много обемно, позволявайки на голяма част от уредите и кухненските принадлежности и аксесоари да бъдат прибрани. По този начин кухненските плотове са свободни, а това е наистина важно в една малка стая. Стаята предлага и малък кът за хранене, включващ маса и два стола отново в черно-бели цветове. 

savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-6g savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-7g savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-8g

Спалня / кабинет

Другата стая в апартамента е била наистина сложна за оформление, тъй като формата й е правоъгълна – тясна и дълга. Втората причина за това е желанието на собственика да притежава малък домашен офисДизайнерите са успели да я превърнат в удобно място за работа и спане, като са включили в интериора голям набор от мебели:

  • работно бюро;
  • стол за работа;
  • шезлонг;
  • разтегателен диван;
  • скрин с телевизор;
  • гардероб;

Интериорът наподобява този на всекидневната, но с повече мебели. Познатото ни от другата стая скрито осветление се вижда и тук, макар и вградено по различен начин в декора. Стаята е функционална и добре организирана, предлагайки “златната среда” между място за работа и зона за почивка.

savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-9g
savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-910g savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-913
savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-912g
savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-914

Баня

Банята има наистина малък размер, но е в състояние да побере всичко, което е необходимо. В допълнение към тоалетната и мивката, откриваме вана, място за съхранение и дори перална машина. Не можем да отречем, че изглежда наистина тясно, но за да се поберат толкова много неща в една толкова малка баня, трябва се направят нужните компромиси. 

savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-915 savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-917
savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-916 savremenen-proekt-za-dvustaen-apartament-45-m-918

Интериорът на жилището е интересен по отношение на това, как минималистичния стил помага, когато мястото не стига. Въпреки малкия размер, малкото на брой мебели и разнообразието от зони, които жилището трябва да предложи, тук откриваме баланс между многото и малкото – баланс, който създава една удобна и приветлива жилища среда.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.