HomeАпартаментиСветъл двустаен апартамент в модерен шведски стил

Светъл двустаен апартамент в модерен шведски стил

Интериорният дизайн в шведски стил е много характерен и дори, когато е с модерни аспекти, според мен той носи ретро усещания. Това се дължи на предимно бялата обстановка, допълваща се от контрастиращи черни акценти, мебели с абсолютно семпъл дизайн и дървени материали. И въпреки, че звучи скучно и безинтересно, много хора намират у този тип интериори всичко, което търсят за своите домове. Лично аз не съм им голям фен, но ми харесва факта, че са различни и че успяват да превърнат нещо толкова семпло, като черно-бялата концепция в динамична комбинация, която всъщност не е такава, а дървените подове, мебели и декорации добавят специфичен уют.

svetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-1g

Намираме се в Южна Швеция и по-точно в красивия град Гьотеборг, където ще разгледаме един двустаен апартамент в модерен шведски стил. Апартаментът е светъл, благодарение на многото големи прозорци, които освен слънчева светлина, предлагат и невероятно красиви гледки към града. Жилището се намира в старинна сграда, чиято възраст е почти един век. Това е оставило и силен отпечатък в интериора на апартамента, където откриваме автентични високи тавани, както и старинен дървен под, който естествено е внимателно реновиран.

Още с влизането в апартамента, силно впечатление прави фактът, че кухнята, трапезарията и всекидневната са обединени в едно просторно помещение. Кухнята е тази част от жилището, която няма как да не грабне вниманието ви. Всичко е масивно – големият кухненски остров, обширните плотове, както и дървените шкафове, които благодарение на своята височина предлагат много място за съхранение. Директно от дневната зона излизаме на балкона, където откриваме прекрасен кът, предлагащ удобно място за сутрешно кафе и панорамни гледки към спокойния квартал.

Спалнята е много тиха и уединена, тя е малка, но достатъчно голяма, за да се побере удобно двойно легло и няколко други мебели. Малкият й размер е следствие на стесняване, за да се направи килер за дрехи, чийто вход може да забележите зад шарените пердета в спалнята.

Интериорът в шведски стил не е за всеки, но въпреки това, не мога да отрека, че той притежава уникален чар, който не можем да видим в никой друг стил.

svetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-2g svetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-3g svetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-4gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-5gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-6gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-7gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-8gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-9gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-910gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-911gsvetal-dvustaen-apartament-v-moderen-shvedski-stil-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.