НачалоВсекидневнаФункционален дизаин на хол, кухня и трапезария

Функционален дизаин на хол, кухня и трапезария

И в други статии сме говорили за основните цели, които си поставяме, когато проектираме всекидневната и кухнята в едно помещение. Несъмнено един от топ приоритетите, които имаме към дизайна на комбинираното помещение е той да бъде максимално функционален и да „работи“ в наша полза. Какво имам предвид с това ли? В случая, дизайнът би работил в наша полза, ако ни помага да се движим по-лесно, да готвим по-удобно, да почиваме по-пълноценно, както и да се чувстваме максимално комфортно, докато вечеряме, ако в стаята е включена и зона за хранене. И имайки предвид всичко това, аз знам колко е трудно да се обърне внимание на всеки аспект от горепосочените така че, както с тази, така и с останалите статии за комбинирани помещения, се старая да ви помогна максимално в подбирането на идеи.

funktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-1g

В жилището, което ще разгледаме днес е постигната невероятна хармония между цветове, текстури и мебели. Всекидневната, кухненския бокс и зоната за хранене са разположени в едно отворено помещение с площ от 30 м². Стаята е добре осветена, благодарение на големите прозорци, които осигуряват и невероятна гледка към центъра на града. Кухненският бокс е разделен на две части – едната осигурява ниши за хладилника и другите електроуреди, а другата изглежда като монолитна и предлага работно пространство.

Забелязваме един много интересен подход за разделяне на кухнята от всекидневната. Използвана е вертикална преграда, като от едната й страна е изграден висок кухненски бар с три стола, а от другата – мултимедиина зона с голям плосък телевизор.

Пренасяме се в уютният кът за хранене, където откриваме една далеч по-различна обстановка от тази на останалата част от помещението. Голямата бяла камина, съчетана с „недовършените“ тухлени стени създават една битова атмосфера, която е много подходяща за трапезарията.

funktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-2g funktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-3g funktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-4gfunktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-5gfunktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-6gfunktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-7gfunktsionalen-dizian-na-hol-kuhnq-i-trapezariq-8g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.