НачалоАпартаментиСвеж и практичен дизайн за малък студентски апартамент

Свеж и практичен дизайн за малък студентски апартамент

Малките студентски жилища са интересни, тъй като показват как въпреки ограниченото пространство, едно жилище предлага всичко необходимо за студентския живот, който повечето от нас знаят – не е лек.

Както в интериорния проект, който ще видим в тази статия, едно жилище предназначено за студенти трябва да предлага няколко важни зони, да е с лек, младежки интериор и да може да предложи място за повече хора, колкото и малък да е той. Нека видим как са се справили с всички условия дизайнерите на тази „студентска бърлога“.

svej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-1g

Проектът е предназначен за момиче в първи курс и въпреки оскъдното пространство, което предлага (28 м²), в него са поместени работното място, гост зоната за посрещане на гости, както и лична зона за спане. Дизайнът е ведър и слънчев, което автоматично се превръща в предпоставка за добро настроение и мотивация за младата дама още от началото на нейния ден.

Основните цветове тук са бялото, черното и жълтото – триада, която ясно показва младежкия заряд на интериора, поднесена по един интересен и креативен начин. За акцент са добавени декорации в светло синьо и оранжево, които подсилват закачливата и приятна визия на жилището.

Предвидено е жилището да стане едно отворено пространство, като малката кухня се слее с другото помещение. Двете зони все пак ще могат да се разделят една от друга чрез стъклена плъзгаща се врата, благодарение на която и в двете помещения е много светло.

Въпреки, че се намира в основното помещение, зоната за спане е максимално уединена, поне според възможностите, които предлага апартамента. Тя се състои в отделен кът с легло, който може да бъде отделян посредством спускащи се завеси.

Надявам се, че видяното тук ще ви помогне в търсенето на идеи за младежка и мотивираща визия на вашето студентско жилище, а идеите за спестяване на място биха били полезни за всеки малък апартамент.

svej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-2g svej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-3g svej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-4g svej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-5gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-6gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-7gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-8gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-9gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-910gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-911gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-912gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-913gsvej-i-praktichen-dizain-za-malak-studentski-apartament-914g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.