HomeАпартаментиМодерен и функционален проект за студио [39 м²]

Модерен и функционален проект за студио [39 м²]

Ще разгледаме интериорен проект, предназначен за малко студио, дело на дизайнера Станислав Камински. Проектът е в модерен стил с минималистични и хай-тек елементи в контрастиращи цветове. Въпреки малката площ на апартамента, която е само 39 м², дизайнерът е успял да създаде удобно жилище с функционални зони за готвене, хранене и почивка.

Едно от основните предимства на проекта е наличието на отделната спалня, разположен между кухнята и банята, с която малко подобни жилища могат да се похвалят. Както вече споменахме, в интериора са използвани главно контрастиращи помежду си цветове – предимно черно и бяло, като забелязваме и присъствието на елементи в зелено и синьо.

Plan (3)

Малката трапезария, както и дневната, и кухненската зона се намират в основното помещение, като на всяка една от зоните е обърнато голямо внимание. Кухненският бокс изглежда напълно функционален, въпреки размерите си, предлагайки много места за съхранение, вградени електроуреди и удобни кухненски аксесоари.

В центъра на малкото помещение е поместена голяма дървена маса за хранене с тънък горен плот. Останалата част от обзавеждането на стаята включва диван, стенни единици за съхранение и отворени рафтове за книги. За да се създаде индивидуалност в интериора, забелязваме наличието на голяма картина позиционирана до дивана, а също така и зелени акценти върху отсрещната стена. Вечерното осветление в стаята идва от полилеи с интересен дизайн, които придават на дневната зона един романтичен поглед.

moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-1g
moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-2g moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-4g
moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-3g moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-5g

Спалнята е изключително малка, приличаща на кутия, но въпреки това има своя чар. Стаята е скрита зад правоъгълна плъзгаща се врата, а вътре откриваме двойно легло, поставено върху задигната основа и интериор в дълбоки сиво-черни нюанси. Осветлението тук създава една уютна и спокойна обстановка, която предразполага към пълно отпускане на сетивата.

moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-6g moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-7g

В банята откриваме познатия ни от останалата част на жилището интериор в контрастиращи цветове, който създава една елегантна и изискана атмосфера. Забелязваме наличието на вана, като част от нея е преградена със стъкло, предотвратяващо пръските наоколо. В помещението могат да се открият интересни и модерни елементи, които биха изглеждали чудесно във всяка съвременна баня.

moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-8g
moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-9
moderen-i-funktsionalen-proekt-za-studio-39-m-910

Жилището е пореден пример за това, как чрез планиране и правилно използване на цветове и материали, едно студио може да предостави всичко необходимо за пълноценен и спокоен живот в града.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.