HomeАпартаментиСтилен проект за двустаен апартамент [50 м²]

Стилен проект за двустаен апартамент [50 м²]

Комбинирането на кухня, трапезария и хол в едно помещение е често срещана практика, когато става въпрос за визуално разширяване на пространството в малки жилища. В лицето на този проект откриваме един добър пример за подобно сливане на помещенията. Апартаментът, за който е предназначен проекта, е с големина от 50 квадратни метра, разполага с две стаи и е проектиран от дизайнера Мария Власова за младо семейство от трима души. Стилният интериор в модерен стил предлага функционално зониране и е решен в предимно неутрални, контрастни цветове, но въпреки това не създава усещане за студенина, а напротив – излъчва комфорт и топлина.

stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-1g

Дневна зона

Правоъгълната форма на основното помещение позволява на дизайнера да го раздели на две зони. За целта е използвана голяма плъзгащата се стъклена преграда с 4 крила. Интериорът в дневната зона е интересна комбинация от светло бежови стени и мебели, контрастиращи помежду си. Обзавеждането включва два дивана в различни цветове, разположени под прав ъгъл. В центъра на стаята върху пухкав килим в светъл цвят откриваме ниска маса с квадратна форма. Върху една от стените е разположена секция, съставена от правоъгълни модули с бели фасади и тъмно кафяви рафтове. Стаята изглежда много приятно и уютно, благодарение на романтичните осветени арт панели зад тъмния диван и големия бръшлян в хромирана ваза.

stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-2g stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-3g

Кухненска зона

В малката кухненска зона откриваме напълно функционално обзавеждане в ъглова форма, предлагащо достатъчно място за вградени котлони, печка, съдомиялна машина и хладилник. Мебелните фасади са от гланциран MDF, комбиниран с удароустойчиво стъкло, монтиран на стената, зад работния плот. Плотът от своя страна  е изработен от изкуствен камък с полирани фуги между отделните части.

Барът, освен повърхност за готвене, изпълнява и допълнителна функция като маса за хранене. Около него са подредени ергономични бар столове с регулируема височина, които осигуряват комфортно хранене. 

stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-4g

Спалня

В дизайна на спалнята откриваме хармонично съчетание между основния бежов цвят и мебелите с тъмно кафяви елементи. Една от стените е изпълнена с набор от шкафове и гардероби, които осигуряват голямо разнообразие от места за съхранение. Интериорът се допълва от още един шкаф, който е съчетан с TV панел. В интериора на спалнята е приобщен и остъкления балкон, оборудван с подово отопление. Той предлага компактна работна станция и изобилие от слънчева светлина.

Проектът предлага една семпла и добре организирана жилищна площ с практично зониране и функционален интериор. Предлагам ви да се възползвате максимално от видяното тук, използвайки събраните идеи във вашия собствен проект.

stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-6g stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-7g stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-8g
stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-9 stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-911 stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-913
stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-910 stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-912stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-916

stilen-i-udoben-proekt-za-dvustaen-apartament-50-m-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.