HomeКухняСупер хитри идеи за съхранение и удобства в модерната кухня

Супер хитри идеи за съхранение и удобства в модерната кухня

Проектирането, а след това и монтажът на места за съхранение на всички неща, които са нужни в една модерна кухня не е никак лесна работа. Повечето от нас обичат да се развихрят в кухнята, влизайки в ролята на професионални готвачи, готвейки добре изглеждащи и вкусни ястия. Да, обаче за тази цел са ни нужни много съдове, ножове, буркани с подправки и куп други удобства и най-важното в случая е да са на лесно и удобно за достигане място. Ключът към практичния и функционален дизайн на кухнята е в организацията.

Приготвихме няколко хитри идеи за това как да съхранявате, подреждате и организирате всички онези неща, без които не можете в кухнята, а заемат твърде много място.

Дъска с колчета

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-1g

Дъската с колчета може да бъде много полезно нещо в кухнята. Тя ви позволява да съхранявате много неща, като тенджери, тигани и куп други прибори под ръка. Другото голямо удобство, което предлага тя е функцията и за трансформация, така че винаги да е подредена така, както на вас ви е удобно. Може да добавяте и премахвате рафтове, да прибавяте нови колчета и по този начин да направите дъската най-добрия помощник в кухнята.

Отворени рафтове

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-2g super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-2-2g

Отворените рафтове са нещо много функционално и удобно, тъй като ви позволяват да вземате и поставяте различни неща, без да се налага да отваряте и затваряте вратички или чекмеджета. Те са идеални, в случай че имате красиви сервизи, които да изложите на показ. Те придават ефирност и чувство за свобода в кухнята.

На една ръка разстояние

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-3g

Дръжте всичко от първа необходимост на една ръка разстояние. Например, бурканчетата с най-използваните от вас подправки, черпаците, решетъчните лъжици и всичко, което използвате често по време на готвене, може да поставите на стената над печката. Така лесно ще поддържате кухненските плотове подредени и всичко ще е удобно и лесно за достигане.

Място за готварските книги

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-4g

Може би веднага ще се запитате какво правят готварските книги в една модерна кухня, когато всичко, което ни интересува може да се намери в интернет. Една готварска книга, събрала рецептите на вашата баба, майка или любим ваш готвач не може просто да бъде изхвърлена, а и винаги в процеса на готвене изникват въпроси, чиито отговори са точно в тази книга. Поставяйте тези книги на специално отредено, лесно достъпно място, за да са удобни за вас и да не заемат място в кухнята.

Ъглово пространство

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-6g super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-6-2g

Обикновено пространството в ъгъла се губи почти във всяко помещение и това не проблем за спалнята или хола, но в кухнята, където всеки сантиметър е важен е от огромно значение. Когато може да се възползвате от ъгловото пространство, не се колебайте да го направите, като инсталирате чекмеджета или отворени рафтове.

Издърпващи се рафтове и стелажи

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-7g

Скритите рафтове и стелажи, които с едно движение предоставят големи възможност, са нещо много хитро. Знаете колко е досадно, когато трябва да вземете тенджера или тиган, намиращи се най-отзад в големия шкаф. Ако в този голям шкаф има вграден механизъм за издърпване, достигането до прибора ще стане много по-лесно и удобно. Издърпващ вертикален шкаф за подправки също е много удобно и практично решение, както и изтегляща дъска за рязане, например.

super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-7-2g super-hitri-idei-za-sahranenie-i-udobstva-v-modernata-kuhnq-7-3g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.