Trending News
HomeАпартаментиСтилен тристаен апартамент с интересен подбор на цветове [77 м²]

Стилен тристаен апартамент с интересен подбор на цветове [77 м²]

Изборът на интериорна тема е нещо, което много от нас подценяват, но фактически този избор и последващата реализация правят един интериорен дизайн завършен. Темата на един интериор не се състои просто в избора на цветова гама, а включва избора, смесването и позиционирането на различни материали, мебелен дизайн и декоративни елементи. В статията днес сме ви приготвили един проект за апартамент, чиято интериорна тема е “Бискайски залив”, известен със своите необятно сини води и прекрасни гледки.
Жилището е с големина от 77 м² и е собственост на младо семейство с едно дете. Отправната точка за цветовото решение тук е желанието на клиентите да се използват максимално тюркоазените нюанси на небето и океана. Синьо – тюркоазените нюанси са комбинирани с естествени натурални цветове, като бежово и кафяво, което прави концепцията много приятна и лежерна. Белят цвят също заема основна позиция в цветовата палитра, като основната му цел е да се грижи за баланса и максимизирането на усещането за пространственост.

Дневната и кухнята са комбинирани в едно помещение, в което откриваме удобна кухненска част, маса за хранене, диван и ТВ зона. Стената, върху която е предвидено да се разположи телевизора е интересна със своята ниша, която осигурява удобно място за книги и декоративни предмети. Впечатление прави и позицията на трапезната маса, която е поставена точно зад дивана, което от своя страна позволява на собствениците да се насладят на перфектна ТВ картина, дори и по време на вечеря.
Спалнята е разширена посредством сливането на прилежащия към стаята балкон и превръщането му в лоджия. В помещението усещаме темата на морския бриз, благодарение на стената зад леглото, покрита с интересен тапет. В лоджията е организирано работно място, като е предвиден и стандартен шкаф за съхранение на книги и документи. Също така е помислено и за голям просторен гардероб и практична тоалетка.
Детската стая е разделена на няколко зони, тъй като детето е ученик и в ежедневието си извършва различни дейности. В стаята откриваме голямо легло за пълноценен сън, зона за игра с шкафове за играчки, работно бюро и няколко отделни системи за съхранение, които позволяват на малчугана да притежава голям брой книги. Цветовата палитра и тук е сведена до основните за жилището цветове, което прави детската стая една идея по-сериозна и продуктивна.

Автор на проекта : Елена Зорина | Източник: pinwin.ru
Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment