HomeАпартаментиСкандинавска красота – апартамент със стъклени стени

Скандинавска красота – апартамент със стъклени стени

Ако трябва да съм абсолютно честен с вас, аз не харесвам скандинавския стил в интериорния дизайн. Не само, че не го харесвам, дори го избягвам като тема в Модерен дом и може би много хора са на това мнение. Според мен той е скучен, еднотипен, далечен от нашите разбирания и схващания и не на последно място бял, много бял. Въпреки всичко това, скандинавския стил е широко разпространен и в световен мащаб той е много търсен и използван. И тъй като се опитваме да бъдем обективни и да отразяваме новите и интересни неща, няма как да подминем подобни интериори.

За целта се спряхме на един апартамент с интериор в скандинавски стил, който има нещо повече от бели стени, бели мебели и декоративни елементи от миналия век. Избрахме един шведски апартамент, в който има един отличителен елемент, променящ изцяло визията на жилището. Това е спалнята и по-точно нейните стъклени стени, които превръщат мястото от обикновен скандинавски апартамент в привличащ вниманието обект.

Стъклената стена определено е отнела част от личното пространство на собствениците и преобръща “имиджа” на спалнята на 360 градуса, но несъмнено създава усещане за ефирност и променя драстично цялостната визия. Голямото огледало, което е поставено върху стената допълнително подчертава отвореността и простора на стаята.

В апартамента откриваме и типичната за скандинавските интериори ъглова камина. Тя се е превърнала във символ на този стил и допринася за еклектичното излъчване на стаята, в която се намира. Типично в скандинавски стил, по-голямата част от мебелите са в бял цвят. Интересното тук е,  че някои от тях са с модерен дизайн, а не както обикновено, всички да са класически модели. В комбинация с мебели, като масичката за кафе и дървените столчета добавят, те добавят усещане за простота и традиционализъм.

Кухнята е модерна и най-вече бяла, с изключение на някои детайли и акцент. Въпреки, че не е много просторна, тя предлага изобилие от пространства за съхранение.

skandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-2g skandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-3g skandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-4gskandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-5g skandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-6g skandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-7gskandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-8g skandinavska-krasota-apartament-sas-stakleni-steni-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.