HomeАпартаментиСъздаване на динамичен и ведър интериор в двустаен апартамент [60 м]

Създаване на динамичен и ведър интериор в двустаен апартамент [60 м]

Жилището е собственост на семейна двойка с две малки деца, така че новосъздадения интериор отговаря на всички нужди на семейство в подобен състав. В сравнително малката площ, дизайнерите предвидили да разположат родителска спалня, детска стая, хол, напълно оборудвана кухня и цели две бани.

За да се поберат всички тези зони в малкото пространство, което жилището предлага, били необходими няколко реконструкции. Най-малката стая в апартамента, която била предвидена за кухня се превърнала в родителска спалня, а кухнята отишла в предварително разширената всекидневна, която била обединена с малкия коридор.
sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-plan1
sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-plan2

Скандинавският стил се е превърнал в лицето на този апартамент. Благодарение на него, интериорът изглежда светъл, просторен и функционален. Типично за стила, тук основният цвят е белият, но едно дръзко решение на дизайнерите превръща дизайна на това жилище в динамичен, цветен и ексцентричен – използването на ярки графични изображения върху акцентиращи стени. Чрез добавянето им към интериора се добавя контраст и дълбочина.

Стените в хола са боядисани с бяла матова боя, докато стената на кухнята е декорирана с графичен тапет, който изобразява цветя в ярки и разнообразни цветове. Фонът е черен, а цялата картина напомня на пастелна рисунка и изглеждат много елегантна. Подът е покрит с висококачествен ламиниран паркет наподобяващ бяло дърво.

В интериора на дневния тракт е обърнато голямо внимание на осветлението, като тук негова отговорност е визуално да разделя двете основни зони. Осветителните тела са в семпли форми, решени в черно и бяло. Работната повърхност в кухнята, зоната с дивана и трапезарията са снабдени с осветителни тела с възможност за насочване и с опция за спиране и включване на групи.

sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-1g sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-2g sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-3g

Както вече споменахме, родителската спалня е разположена в най-тясното помещение на жилището, така че нейният интериор цели да разшири визуално пространството. В стаята има преграда, зад която се намират вентилационната и охладителната система на апартамента, така че дизайнерите се съобразили с нея и изградили голям гардероб с ниша, така че стената зад леглото да заприлича на едно цяло. И тук откриваме стена, разнообразена с интересна графика, като този път вместо цветя мястото е покрито с изображение на приказна гора.

Детската стая е много светла и просторна. Дизайнерите са взели предвид всички нужди на детето – на една от стените можете да рисувате с тебешир, изграден е специален кът оборудван със спортни съоръжения, както и допълнително място за почивка и сън, което се намира на специално изградена конструкция с легло.

Баните в жилището са две, като само в едната има мокро помещение, тъй като другата е твърде малка. Стените са покрити с бели плочки, които са в хармония с белия мрамор на пода. Една от стените на мократа зоната е облицована с плочки с цветни орнамент. В малката баня е заложено на повече цвят.

sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-4g
sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-5g
sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-7g

sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-6g sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-910g
sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-8g
sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-9g

sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-911g sazdavane-na-dinamichen-i-vedar-interior-v-dvustaen-apartament-60-m-912g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.