HomeБаняПет съвета за красива и удобна малка баня

Пет съвета за красива и удобна малка баня

Щом четете тези редове, значи проблемите, свързани с малките размери на това помещение са ви напълно познати. Може би сте наясно, че в основни линии не може да промените коренно ситуацията, но има няколко неща, благодарение на които може да превърнете вашата малка баня в едно по-удобно, красиво и функционално място. Точно за тези неща ще си говорим днес, а за да направим статията максимално удобна, сме подбрали петте най-полезни съвета, от които може да се възползвате веднага.

1. Чистота и простота

Това е може би най-същественият съвет, колко и банално да звучи. Чистата и подредена баня изглежда в пъти по-просторно от тази, в която няма реди и всичко е на показ. В малката си баня поставете само неща, които ползвате всеки ден. Комплект кърпи, четки и паста за зъби, сапун, кош за пране, завеса за баня, шампоан, душ гел и друга козметика. Всичко това трябва да бъде постоянно под ръка – в непосредствена близост до мястото, където го ползвате. В допълнение, дори и на видно място, поставете чиста гъба за почистване на повърхности, с която да почиствате огледалото и мокрите плочки например. Превръщайки това почистване във всекидневен навик, вие ще имате една по-чиста и подредена малка баня.

pet-saveta-za-krasiva-i-udobna-malka-banq-1g

2. Светлина на макс

В повечето случаи, стандартния сценарий на осветление в малките бани е ограничен до използването на един единствен източник на изкуствена светлина. Това е голяма грешка, тъй като слабо осветената стая се възприема от сетивата, като много по-малка и по-близо, отколкото е в действителност.

Силната и качествена светлина е в състояние буквално да преобрази скромните размери на банята, карайки я да изглежда по-удобна, просторна и чиста. Уверете се, че всяка от основните функционални области е достатъчно добре осветена. При възможност, поставете два източника на светлина от двете страни на огледалото над мивката.

pet-saveta-za-krasiva-i-udobna-malka-banq-2g

3. Лесен достъп

Един от основните врагове на малката баня са обемните мебели с дълбоки чекмеджета и рафтове. Ако искате да притежавате просторна и удобна баня, то по-добре сведете до минимум броя им или напълно се откажете от тях.

Оборудването за малката баня трябва да прави достъпа до козметика, кърпи и други неща максимално лесно. Това означава, че е по-добре да се ориентирате към тесните стенни рафтове или отделните контейнери / кошници.

pet-saveta-za-krasiva-i-udobna-malka-banq-3g

4. Визуално разширяване

Подобряването на интериора на малката баня може да се улесни, ако визуално разширите пространството. За това ще ви помогнат комбинираните мебели – компактни, вършещи няколко функции и не заемащи много място. Огледалата и гланцираните повърхности пък създават илюзията за по-просторно пространство, особено ако към тях е добавено добро осветление, което да се отразява от повърхностите им.

Ако сте във фаза ремонт, изберете фаянс с нестандартна дължина и го подредете хоризонтално – това е още един трик за визуално разширяване на пространството, който работи добре.

pet-saveta-za-krasiva-i-udobna-malka-banq-4g

5. Личен комфорт

Може би естетически красивия интериор на банята не е толкова важен, когато използвате помещението рано сутрин, подготвяйки се за работния ден. От друга страна, уюта и стилният интериор на банята ни влияят ползотворно и повдигат настроението ни.

Поставянето на малко пухкаво килимче на пода, заменянето на обикновената завеса с такава от плат, изборът на големи меки кърпи с красиви цветове и шарки – малки неща, които осезаемо ще повишат комфорта в малката ви баня. Използвайте аксесоари, които отразяват личността ви, повдигат тонуса и подобрява настроението. Тези прости техники ще направят банята ви невероятно уютна и комфортна.

Ако и вие може да предложите подобни техники, не се колебайте да ги споделите с нас и нашите читатели, като използвате формата за коментари по-долу.

pet-saveta-za-krasiva-i-udobna-malka-banq-5g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.