HomeАпартаментиСъвременен интериор на апартамент в светли нюанси

Съвременен интериор на апартамент в светли нюанси

Белият цвят е един от най-предпочитаните и в същото време един от най-безжизнените цветове в интериорния дизайн. Както всеки друг цвят, така и белия, има своите предимства и недостатъци, но същинската част от неговия характер, тази, която го отличава от всички останали е способността му да оказва влияние върху възприятията ни за пространство.

Белият цвят има много нюанси като слонова кост, млечно бяло, естествен памук, лен, сметана и много други. Когато в интериора на едно жилище се вплетат част от тези нюанси се получава една интересна цветова схема, която благодарение на декоративните елементи и въпреки преобладаващото неутрално настроение не изглежда скучно, нито студено,а напротив, тя е динамична и интересна. Нека видим един пример, който показва именно това – експлозия от бели нюанси.

savremenen-interior-na-apartament-v-beli-niuansi-1g

Интериорният дизайн, който ще разгледаме е резултат от усърдната работа на екипа от студиото за дизайн и архитектура ERGES. Изборът за предимно бялата цветова палитра е направен от собствениците на жилището, а концепцията е развита изцяло, около идеята “да се абстрахираш от външния свят, скрит в едно перфектно бяло пространство“. Жилището е с площ от 60 м, което също е предпоставка за използване на белия цвят и по-точно на свойството, което описахме по-рано в този материал.Както сами ще забележите, жилищните пространства са изпълнени с въздух и светлина и едно специфично усещане за лекота и яснота на декора.

Дизайнерите споделят, че са опитали да съчетаят две от теченията в интериора, където белия цвят е символизирал различни неща. На първо място става дума за използването на бели мебели, стени и тавани в домовете на аристократи в знак на тяхното богатство и изтънченост през 30-те години на миналия век. От друга страна е минималистичният стил в интериора, който ни е познат с ограничения брой мебели и семплите декори, където белият цвят също е основен, но с друго предназначение.

savremenen-interior-na-apartament-v-beli-niuansi-2savremenen-interior-na-apartament-v-beli-niuansi-3 savremenen-interior-na-apartament-v-beli-niuansi-4

savremenen-interior-na-apartament-v-beli-niuansi-8g savremenen-interior-na-apartament-v-beli-niuansi-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.