Trending News
HomeБаняРемонт на баня – 3 идеи за обзавеждане в различен стил

Ремонт на баня – 3 идеи за обзавеждане в различен стил

Банята безспорно е едно от пространствата в дома, които има особено значение. Там човек се чувства в уединение със себе си, а освен това банята е първото място, което се посещава сутрин и последното вечер. Ако искаме да се чувстваме добре в това пространство, определено трябва добре да се постараем в избора на подходящи мебели и аксесоари, както и правилно да съчетаем стиловете и цветовете. При големите бани е по-лесно, но и малките такива позволяват фантазията да се разгърне и пространствата да се усвоят максимално.

Днес ще ви представим 3 идеи за обзавеждане на баня в различен стил. Всяка от тях носи автентичност и неподправеност. Нека видим:

Баня в римски стил

Едва ли има нужда да споменаваме за значението на банята в Древен Рим. Тя е била абсолютен култ и древните римляни са залагали много на това да построят големи и помещения, където освен къпане са се правили и различни спа ритуали. Но, нека се върнем в настоящето. Банята в римски стил съчетава в себе си елементи на ковано желязо, автентична римска мозайка по пода или стените и дори специално изградени ниши за хавлии и принадлежности за баня. Цветовете в този стил обзавеждане са земни, често се среща бежово, сиво и бяло. Може да заложите на нестандартна мивка с обли форми, а още по-голям комфорт и разбира се ако имате достатъчно място, може да добавите баня. Този стил баня е едновременно романтичен и в същото време с нотка поглед към миналото.

Баня в стил Барок

Този тип баня е идеален ако и целият ви дом е в подобен стил. Все пак имайте предвид, че е нужно да правите всичко с бароков стил, а може да наблегнете само на някои по-специфични детайли. Така например може да добавите рамка от ковано желязо на огледалото в банята, релефни плочни по стените, или да съчетаете класически със старинни елементи. В този стил банята е по-скоро в тъмните нюанси на кафявото и изглежда едно временно класически и старинно. Хубавото при този стил е че ще се получи добре както при малка, така и при голяма баня.

Съвременен стил баня

Ако не сте особено големи почитатели на ренесансовите или древните стилове в дизайна и обзавеждането, следващото ни предложение е да ремонтирате баня си в съвременен стил. Тук може да експериментирате много и да изберете буквално, който цвят можелаете. Тенденциите в съвременните бани са да се зала на големите форми. Ако разполагате с достатъчно пространство заложете на голямо огледало и отделете специална ниша за принадлежностите си. Може да заложите на класическата бяла баня с черни акценти. Изглежда много стилно, а и пасва на много вкусове. Ако обичате да ви е цветно, когато ремонтирате банята си може да заложите на нежни цветове като светлолилаво или бледосин цвят.

Когато правите ремонт на банята и сменяте стила ѝ важи едно едиствено правило, а именно, че трябва да се съобразите с пространството, с което разполагате. Внимавайте, защото може да направите така, че банята ви да изглежда по-малка, отколкото всъщност е.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment