HomeАпартаментиКакви инструменти са ви необходими за ремонт на апартамента?

Какви инструменти са ви необходими за ремонт на апартамента?

Много хора решават да поемат нещата в свои ръце и да направят ремонта на дома самостоятелно. За целта обаче се изискват не само специални умения, но и наличие на определени инструменти. Нека видим кои са важните принадлежности, според онлайн магазин ИТТ България.

Кога е подходящо започването на ремонт в апартамента

Хората често си задават въпроса “Кога е най-подходящият момент за началото на ремонтните дейности в жилището?”. В повечето случаи това е въпрос на лична преценка, но зимата е времето, когато цените на строителните материали и инструментите са най-ниски и при пазаруването не се налага чакане по опашки. В подобни случаи е добър моментът за вътрешни ремонти на апартамента. От друга страна, препоръчително е температурата да е стайна (около 24°C), тъй като повечето материали съхнат най-добре. Ето защо, ако нямате възможност за осигуряване на подобни условия, по-добре изчакайте затопляне на времето.

Лятото е сезонът на ремонтите и тогава активността в сферата се увеличава, което е предпоставка и офертите за строителните материали и инструментите също да поскъпват. Околните условия са идеални за работа както вътре в апартамента, така и навън. Ето защо, най-добрият вариант е зимата да се купят нужните материали, а лятото да започнете активната дейност.

От какви основни инструменти ще имате нужда

В зависимост от същността на ремонта на апартамента той може да бъде козметичен или основен. Ако става дума за последния случай, то със сигурност ще се нуждаете от следните ръчни инструменти:

  • Стълба – при работа по тавана или лепене на тапети със сигурност ще се нуждаете от помощно средство, за достигане на по-голяма височина;
  • Ролетка – неотлъчен помощник на майстора. Във всяко отношение на ремонта в дома, рoлетката е незаменима;
  • Нивелир – без значение дали ще правите замазки, полагате гипсокартон, или ще зидате, нивелирът е необходимост за постигане на права хоризонтална или отвесна равнина;
  • Пособия за ВиК инсталации – тръбни ключове, тефлон, кълчища, машинка за лепене на полипропиленови тръби и т.н.;
  • Клещи – във всеки момент от подобряването на апартамента клещите са задължителен инструмент, при необходимост от срязване на кабели, пристягане или стискане;
  • Отвертки – винтовете присъстват в определени части от майсторлъка, без значение дали става дума за прихващане с дюбели, или изграждане на метална конструкция за гипсокартон. Отвертките са улесняващо допълнение за завъртане и отвъртане на различни елементи;
  • Чукове – намират различно приложение в дейността по сваляне на старата мазилка или прокопаване на канали за полагане на тръби и ел. кабели.

Какво още трябва да вземете предвид

Основният ремонт на апартамента плаши много хора, но всъщност, когато всичко е предвидено, имате предварителен план за действие и сте подготвени, процесът не е толкова плашещ. Ето защо, при планирането е важно да предвидите и допълнителни малки неща, като чували за отпадъците, парцали за почистване, кофи и метла за помитане и почистване. Чувалите трябва да са плътни и дебели, за да не се разпаднат при пренасянето на тежки отпадъци, а възможността за използване на специална прахосмукачка за фините частици е значително по-добър и ефективен вариант.

Подготвителните дейности също са важни! Преди всяко начало се изисква отстраняване на обзавеждането или неговото покриване и разместване, за създаване на условия за работа. Всичко, което е възможно да бъде изнесено от даденото помещение, трябва да се премахне. Така ще се освободи място за ефективното извършване на работата.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment