Trending News
HomeОбзавежданеИнтериор7 практични идеи за обзавеждане на ъглите в хола

7 практични идеи за обзавеждане на ъглите в хола

Всекидневната, или както доста хора я наричат – хола, е една от стаите в дома, които се използват най-често и най-много и то от всички членове на семейството. Именно поради тази причина това помещение трябва да бъде максимално комфортно и уютно и да предразполага към почивка след натоварения ден. Има една част от хола, чието усвояване притеснява доста голяма част от хората. Става въпрос именно за ъгловото пространство. Проблемът е, че трябва умело да се съчетае с останалата част от помещението и едновременно с това да е функционално и удобно. Ако и вие се чудите как да усвоите максимално добре ъгловите помещения в дома си, то тази статия е точно за вас. Ще ви представим 7 практични идеи, които ще ви бъдат от полза.

Ъглов диван

Най-лесното и практично нещо, което може да поставите в ъгъла на хола, това е ъглов диван. Все пак е добре да се съобразите с размерите на помещението и да прецените дали ще пасне на вашия интериор. Но едно е сигурно – ъгловият диван е чудесна алтернатива за почти всеки хол. В съчетание с декоративни вази, няколко свещници и малка масичка, може да превърнете това пространство в истинска релакс зона.

Ъгъл за четене или релакс зона

Ако винаги сте си мечтали да имате обособен кът, в който да четете любимите си книги или просто да си почивате, то сега е моментът да си организирате такъв в ъгъла на хола. Това, което ви е нужно е едно удобно кресло, малка масичка или табуретка и вашият кът за четене и релакс е напълно готов.

Работен кът

В днешно време все повече хора работят от дома си. На други пък често им се налага да поработват вкъщи през почивните дни. Ако нямате обособен работен кът, а и се чудите как да усвоите някой от ъглите в хола, може да мислите как това може да се случи.

Ъглов рафт с книги

Друга идея за обособяване на ъгловите пространства в хола е поставянето на ъглов рафт с книги. Поставянето на такава мебел ще ви даде възможност да покажете колекцията си от книги, а и ще внесе нотка оригиналност и личен почерк в интериора.

Етажерка със стайни растения

Почти няма дом, в който няма стайни растения и саксии. Ако се чудите как може да организирате едновременно тях и ъгловото пространство във всекидневната, то имаме идея за вас. Набавете си етажерка за стайни растения и поставете саксиите с растения върху нея. Етажерката позиционирайте в ъгъла. Това е много семпла идея за усвояване на ъглите в хола.

Голяма и стилна лампа

Чудесна идея за празни ъгли в хола са поставянето на големи и високи лампи. От една страна ще си осигурите допълнително осветление когато ви е нужно такова, а от друга ще добавите стилен акцент в това помещение.

Декоративен предмет

Ако имате всякакви статуетки, големи вази, всякакви украси или арт инсталации, може да ги позиционирате в ъглите на хола. Така едновременно ще намерите място на всички украшения, с които разполагате, а и ще направите холът ви да изглежда доста стилен и по-уютен.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment