HomeАпартаментиПроектът за малък семеен апартамент в Париж

Проектът за малък семеен апартамент в Париж

Попаднах на един интересен проект за малък апартамент, за който не успях да намеря много информация, но пък фотографиите, направени от Philippe Harden, разказват интересна история, която се надявам да усетите така, както усетих и аз.

Дизайнът на малкото семейно жилище е осъществен от студио Olivier Chabaud Architectes. Апартаментът е разположен в типична парижка жилищна сграда от края на XIX век. Оригиналната визия и разположение на жилищното пространство са напълно променени с цел модернизиране и функционалност на пространството.

proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-1g

Основната идея на архитектите е да пресъздадат обема на жилището като едно цяло – без излишни стени и прегради. Целта им е да създадат едно пространство без граници, което позволява свобода на движението, функционалност на всяка мебел, улеснено използване на всеки квадратен метър.

Надявам се, че въпреки липсата на подробна информация за проекта, ще успеете да уловите неговия чар, както и някоя практична идея, която да направите част от вашия бъдещ проект. Аз лично много се впечатлих от единствената преграда в жилището – тази, която разделя (и то не напълно) всекидневната и кухнята от спалнята. Интересното е, че вместо обикновен разделител тя е превърната в мултифункционално оборудване, което предлага платформа с въртящ се телевизор ( така е нужен само един и за двете помещения), работно бюро, което се появява и изчезва с лекота, както и множество интегрирани ниши и шкафове за съхранение.

proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-2g proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-3g proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-4g proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-5g proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-6g proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-7g proektat-za-malak-semeen-apartament-v-parij-8g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.