HomeАпартаментиПроект за малко студио в скандинавски стил [33 м²]

Проект за малко студио в скандинавски стил [33 м²]

В статията ще разгледаме проект за малко студио с големина от 33 м².  Първоначално основното пространство било разделено от коридора със стена, но след предстоящия ремонт това ще се промени. Замисълът е да се създаде просторна обща част, а разделянето на основната зона от коридора де се осъществява от функционална мебел с две лица – едното насочена към зоната за спане, а другото към коридора. Двете новосъздадени ниши ще се превърнат в склад за дрехи, обувки и други необходими неща в домакинството.
proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-plan-old
proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-plan-new

Тъй като размерът на апартамента е наистина малък, дизайнерите са се опитали да използват всеки възможен сантиметър при планирането му. Също така било необходимо да се създаде усещане за просторност, така че се наложило кухнята да бъде без стенни шкафове, които силно “притискали” пространството, а присъствието на битова техника да бъде намалено до минимум.

Основният стил, който е избран за апартамента е скандинавския, чрез който да се създаде просторен и семпъл интериор, което е особено ценно в малки пространства като това. Забелязват се и елементи от стилът лофт, които добавят леко индустриално усещане.

Основният цвят е белият, допълван от черни детайли – един добре работещ микс за избрания стил. Бялото помага за визуалното разширяване на помещението и черните акценти създават нужния ритъм.

ВСЕКИДНЕВНА

В дневната зона откриваме голям диван, който може да се разтяга, като по този начин предлага спални места за гости. Срещу дивана откриваме малък шкаф с телевизор и етажерка с черен цвят, която осигурява допълнително място за съхранение на вещи.

proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-1g

КУХНЯ

Кухнята е наистина семпла и предлага малък хладилник, печка, плот и мивка. Това е достатъчно, тъй като собствениците не обичат да готвят и често се хранят извън апартамента. Въпреки това, масата се разширява, когато е необходимо и може да предложи място за голяма компания. И двете кухненски стени са облицовани с бели плочки, които създават оригинален декоративен ефект.

proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-2g

СПАЛНЯ

Спалната зона е отделена от основното помещение посредством преграда и предлага семпъл, но практичен дизайн. Създадената в стената ниша е интересна и много удобна. Тя е обзаведена с две модулни системи за съхранение от ИКЕА, които са снабдени с практични полици и шкафове, а вграденото LED осветление създава допълнително удобство.

proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-3g

КОРИДОР И БАНЯ

Нишата отворена към коридора е превърната в удобна система за съхранение. Цялата ширина и дължина на вдлъбнатината служи като пейка за сядане в края, на която има рафт за чанти, ръкавици и други детайли, а под пейката е предвидено място за обувки.

Над пейката е фиксирана закачалка за дрехи, а над нея откриваме шкаф за съхранение на кутии. Голямото огледало на отсрещната стена решава два проблема наведнъж – позволява на собствениците да се огледат в цял ръст преди излизане и визуално разширява малкия и тесен коридор.proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-4
proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-5

proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-6g proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-7g proekt-za-malko-studio-v-skandinavski-stil-33-m-8g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.