Trending News
HomeАпартаментиСъвременен проект за апартамент с просторен интериор [63 м²]

Съвременен проект за апартамент с просторен интериор [63 м²]

Проектът е за апартамент с големина от 63 м², собственост на младо семейство без деца. Техните изисквания са да притежават модерен дом с тих и сдържан интериор, но в него да участват ярки акценти, които могат да се променят, ако собствениците решат да разнообразят обстановката.

Дизайнерите са избрали светли цветове, естествени материали и текстури, целящи да осигурят свободен и комфортен начин на живот. Скандинавският стил е в основата на интериора, а към преобладаващата бежова цветова гама са добавени жълти и сини цветни акценти. Общата площ на апартамента е разделена на няколко функционални зони – дневна зона, кухня с трапезария, спалня, домашен офис, баня и тоалетна.

savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-1g

Във всяка стая на апартамента откриваме прозорци от пода до тавана, което прави жилището много светло и просторно. Всекидневната е разделена от кухненската зона с преградна стена, която се състои от фиксиран панел с телевизор плюс две подвижни стъклени части, които при необходимост разделят и свързват двете зони.

Когато кухнята е свързана с всекидневната, тя се усеща наистина светла и удобна. Когато се налага уединение и преградните стъкла са затворени, оставащото пространство е малко и стаята става тясна, но благодарение на абсолютно белите шкафове с изчистен дизайн кухненската зона се усеща по-голяма, отколкото е всъщност. 

Трапезарията е в непосредствена близост до разделителната стена и се състои от квадратна маса и четири стола. Плотът на масата за хранене е направен от груби дъски, монтирани върху метална рамка, а черните стола са изработени от лека пластмаса с гладка повърхност. Контрастът на текстурите в стаята създава интересен ефект и внася комфорт в помещението. За да се разведри предимно бялата обстановка, единия от столовете е в акцентиращ жълт цвят.

Спалнята е издържана в същите цветове, както и в останалата част от апартамента, но тук откриваме повече сини акценти – цвят, които доказано въздейства успокояващо ефект върху нервната система. Подът е покрит с дървени дъски, като същите откриваме и на стената зад леглото – това помага на помещението да се разшири визуално.

Както вече споменахме, младата двойка все още няма деца, така че свободната стая е превърната в домашен офис.  Офисът е проектиран така, че да може лесно да се превърне в детска стая, когато се появи първото дете в семейството.

Интериорът на жилището е интересен и предлага полезни идеи, които може да използвате във вашите бъдещи проекти.

savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-2g savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-3g savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-4g savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-5g savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-6gsavremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-7gsavremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-8gsavremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-9gsavremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-910gsavremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-911gsavremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-912g
savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-913 savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-915
savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-914 savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-916

savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-917g savremenen-proekt-za-apartament-s-prostoren-interior-63-m-plan

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.