НачалоАпартаментиПрактичен интериор, показващ невероятни идеи за малко жилище [36 м²]

Практичен интериор, показващ невероятни идеи за малко жилище [36 м²]

Живеем в интересни времена – всичко е лесно достъпно, нямаме ограничения и можем да се движим лесно, да комуникираме лесно, да сме където трябва, когато трябва и то без много усилия. Тази тенденция се спазва от всички и благодарение на нея, животът ни в днешни дни е много по-лесен. Интериорният дизайн е ниша, която се движи заедно с този тренд и в много модерни интериори ясно забелязваме максималният стремеж на дизайнерите, към това да осигурят на своите клиенти лекота на движение и лесен достъп до всичко в жилището. Днес ще разгледаме един компактен апартамент, който показва именно това – колко лесно и добре организирано може да бъде едно малко жилище.

praktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-1g

Апартаментът е наистина малък – само 36 м², но благодарение на добрата организация на пространството, цветовия подбор и функционалните мебели, той изглежда наистина уютен и удобен. Дизайнерите са се придържали изцяло към желанията на своите клиенти, които поискали модерен апартамент в минималистичен стил с максимално отворен и удобен интериор.

Основното тук е, че дизайнерите постъпили по един различен и неприсъщ за много интериорни студия начин. Вместо да превърнат зоната с телевизорът във фокусна точка, те я оставили на заден план и съсредоточили усилията си, в това, да изградят уникална връзка между всяка една „стая“. Телевизорът е поставен на подвижна стойка, така че той може да бъде насочван към всяка една от зоните. Това от части положило основите на разпределението на зоните и избора на мебелите, декорирането и всичко останало.

Жилището разполага с дневна зона, малка кухня, кът за хранене, спалня, коридор с голям гардероб и баня. Цветовият подбор е много интересен, като в основата му лежи контраста между черното и бялото, както и цветовете от естествените материали, използвани в интериора, като дървения под и мраморът, който откриваме върху стените и кухненски плотове.

Особено внимание е обърнато на тавана и може би той е този, който визуално разграничава зоните една от друга. Осветителните тела също са добре преценени, като голям плюс е възможността за насочване на светлината и скритото LED осветление.

Един от триковете за визуално увеличаване на пространството, който много харесахме е използването на огромното огледало в зоната за спане, което в първият момент те кара да си помислиш, че зад леглото има още доста пространство.

praktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-2g praktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-3g praktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-4gpraktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-5gpraktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-6gpraktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-7gpraktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-8gpraktichen-interior-pokazvasht-neveroqtni-idei-za-malko-jilishte-36-m-9g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.