Trending News
HomeМодерен ДомПодстълбищното пространство – как да го усвоим

Подстълбищното пространство – как да го усвоим

Всеки дом независимо дали е къща, или апартамент е важно да има собствен стил и собствена концепция. И въпреки, че има различни по стил, дизайн и усещане жилища, детайлите и добре организираните и усвоени пространства пестят много пари и усилия. В тази статия ще обърнем внимание на подстълбищното пространство. Тук само ще набележим посоките, а вие ще ги развиете спрямо собственото си усещане и темперамент.

Ако обмисляте да строите къща, или ремонтирате мезонет с вътрешно стълбище и ви предстои да правите проект за жилището си, помислете за тези няколко квадратни метра сега. След това ще бъдете доволни цял живот, че сте го направили.

Ето няколко идеи за организация.

Проектирайте гардероб под стълбите:

– В по-ниската част е подходящо да бъде място за обувки. Дори и съпругата ви да не може да събере всичките чифтове обувки, които има, това местенце ще бъде подходящо за най-често носените чифтове обувки на всички членове на семейството. Уют, удобство и практичност.

– Следват шкафчетата за децата, на които ще им бъде удобно да вземат бързо връхна дреха и да излязат да играят – удобно практично бързо. Ако пресметнете колко струва всеки квадратен метър от жилището ще оцените смисъла дори от най – скъпите поръчкови мебели, с които да използвате пълноценно и удобно пространството под стълбището.

Проектирайте детска стая, или кът за игра в подстълбищното пространство.

Децата обичат палатки, малки къщички в дърветата и така нататък. Лично техни места за забавления и щуротии. Тук могат да развихрят въображението си, и да имат собствен личен дом у дома. Могат да канят гости и приятели. Освен това ще се научат сами да подреждат и почистват жилището си. Когато децата ви станат тийнейджъри, този кът лесно може да се реорганизира и да се превърне в стаичка на спомените и славата (Детски снимки, спортни трофеи и отличия медали, различни колекции от детството и настоящето и много други.

Библиотека и кът за четене.

Това може би е най-простата и най-лесно изпълнимата идея за организацията на пространството под стълбите ви у дома. Единственото за, което е важно да помислите е качественото осветление. Все пак там ще релаксирате и е важно да имате както достатъчно естествена светлина през деня, така и достатъчно силна през романтичните вечери, които ще прекарате там  с книга и чаша вино в ръка. Всичко останало е „въпрос на въображение“. Дали ще подредите библиотеката си в част от пространството, а другото ще обособите, като холова секция е по – скоро въпрос на вашия личен вкус и усещане. Разбира се добре е да го съобразите и с цялостния интериор на дома ви.

Хоум офис под стълбите.

Пандемията ни накара да работим все повече от вкъщи. Това наложи и реорганизирането на жилищата. Спални, кухненски маси, кухненските плотове се превърнаха в офиси за много хора по света.  Ако правилно организирате подстълбищното си пространство ще може лесно да го превръщате от част на холова секция до хоум офис – според нуждите в конкретния момент.

Има още много идеи, за организация на пространството под стълбите – кът за отдих с легло, мокро помещение за сушилнята и пералнята,  място за съхранение на вино, дори и склад за дървата на камината.
Както и да решите да използвате това място бъдете сигурни, че в дългосрочен план усилията ви ще бъдат възнаградени. Пожелаваме ви творчески идеи, модерен и уютен дом.

 

Разгледайте и статията ни за уютен двор през лятото.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment