Trending News
HomeКъщиДом под открито небе (Open House)

Дом под открито небе (Open House)

Живеем във време, в което пространствата стават все по-малки, но очакванията към тях стават все по-големи. Има постоянна борба между реалността и очакванията. Сред това стои архитекта, чиято роля е да се опита да преодолее тази празнина. Дизайнът е хармонията и компромисът, който се простира между желанията и изпълнението.

Open House, проект верен на името си, е създаден от пространства, които са отворени едно към друго. Всекидневната е с голяма и с двойна височина, което позволява на слънчевата светлина и въздуха да я изпълват изцяло. Идеята за “стените” е решена по няколко начина, например в кухнята и трапезарията има “стени”, които са заменени с гъвкави метални и стъклени прегради.  Друг дизайнерски поглед е „стената“ на горния етаж на „Средната стая“ , която е заменена от плъзгащи се сгъваеми прегради, гарантиращи, че домът изглежда по-голям, отколкото е.

Град: Махараштра
Размер: 265 кв.м. (5000 кв. фута)
Екип: Нишита Камдар
Фотография: Студио Кунал Бхатия

Трите основни  материала, използвани в къщата са дърво, метал и бетон. Метално – дървеното стълбище формира фона на хола и се превръща в архитектурен елемент. Металните плъзгащи се врати и парапети се използват, за да се запази минималистичния и опростен вид.

 

Вижте още една интересна къща в Холандия с прекрасен интериор и екстериор.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Стилен дизайн, просторно оформление. Комбинацията от дърво и бели стени изглежда красива.

    August 25, 2021

Leave A Comment