Trending News
HomeАпартаментиПетдесет нюанса сиво; Проект за луксозен апартамент

Петдесет нюанса сиво; Проект за луксозен апартамент

Може би заглавието на статията, а и на проекта ще ви се сторят малко необичайни, но за всичко си има обяснение. Многото и разнообразни нюанса на сивото в този проект са причината, дизайнера Сергей Смагин да асоциира интериорния си проект с едноименната книга/филм. Самият интериор е предназначен за голям и луксозен апартамент, където ще живее съвременна двойка.

petdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-1g

Почти всяка стая от големия апартамент е решена в предимно тъмни, разнообразни нюанси на сивото, като разбира се има и по-светли, както и акцентиращи цветове. Цветовата схема въздейства приятно, въпреки тъмните си нюанси, като предразполага към чувство на уют и спокойствие. За да се постигне високият клас на интериора в него са използвани естествени материали като висококачествен мрамор, гранит и дърво.

В голямото помещение, където откриваме всекидневната и кухнята, забелязваме много и различни осветителни тела. Интересното е, че стаята предлага седем различни режима на осветление, които позволяват създаването на различни светлинни сцени, а от там и различни настроения. Всички стени във всекидневната, както и повечето стени в апартамента, са покрити с висококачествено италианско покритие, наподобяващо велур. Цветът, който е избран да разнообразява атмосферата е оранжевия – появява се на различни места в помещенията, като цели добавяне на акцент в сивите пространства.

Основната спалня е по-светла, но продължава да следи основната идея в жилището – нюансите на сивото. В стаята виждаме легло с балдахини, което създава усещането за “стая в стаята”. В по-малката спалня атмосферата е нежна, виждаме завеси от кадифе и познатите ни от всекидневната оранжеви детайли.

В процесът на създаване на интериора, нежната половинка от семейството е взела активно участие, като дизайнерът признава, че обсъждал с нея всеки детайл и подробност (браво на нея).

petdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-2g petdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-3g petdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-4gpetdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-5gpetdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-6gpetdeset-niuansa-sivo-proekt-za-luksozen-apartament-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.