HomeАпартаментиМалък апартамент със стилен монохромен интериор [50 м²]

Малък апартамент със стилен монохромен интериор [50 м²]

От Модерен Дом винаги сме наблягали на идеята, че красотата се крие в семплите неща. Тенденцията да се залага на все по-малко цветове и по-малко на брои мебели в интериора в последните години е все по-осезаема и има защо. В статията днес ще ви покажем и разкажем за едно малко жилище, чиито семпъл интериор показва прекрасно разположение на зоните и декориране, което е съчетало в себе си няколко стила, постигайки наистина интересни резултати.
Намиращото се във Вилнюс, Литва, жилище с размер от 50 квадратни метра е проектирано от студиото за интериорен дизайн Authentic Interior. Апартаментът е разделен на основна жилищна площ с размер от 30 квадратни метра, просторна баня от 6 м²  и спалня от 14 м². Интериорът е издържан в индустриален стил с типична монохромна цветова схема и оставени на показ тухлени стени, бетонни тавани и мебели от метал в черен цвят.

Апартаментът е предназначен за жена със силно изразено мнение, в което дизайнерите са се вслушали и всички решения относно интериора са взети на база нейните предпочитания. В крайна сметка, това което поискала жената може да се формулира като жилище с едновременно индустриален и градски американски дизайн, създадено с ограничен бюджет.
Най-голямата част от бюджета е вложена в обзавеждането по поръчка, което включва два огромни гардероба с огледални врати, складово помещение в банята, напълно оборудвана кухня, холна гарнитура, както и висококачествени материали и конструкции.
В жилището виждаме много дървени детайли, но това всъщност не е истинско дърво, въпреки че визуално на места се доближава максимално до истинско такова. Използван е пресован ламинат (HPL), който много добре имитира дървените детайли, а десена се вписва перфектно в монохромната обстановка.
Няма да навлизаме в подробности около организацията на различните зони, тъй като сме ви приготвили изобилие от снимки на всички помещения, които показват най-интересните детайли от жилището.


Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • “Въпреки, че в жилището виждаме много дървени детайли, това всъщност …”. Може да сте амбициозен архитект, но в часовете по роден език буквално сте спали. “Въпреки че” в българския език никога, ама никога не се разделя със запетая! Запомнете го, за да не се излагате със слаба езикова грамотност!

    May 26, 2018

Leave A Comment