HomeБаняДа увеличим пространството в малката баня

Да увеличим пространството в малката баня

Сигурни сме, че липсата на пространство и прекалено малките пространства отделени за баня са добре познати на повечето от вас. Не, че ни трябва кой знае колко място точно в тази стая, но въпреки това, бихме се чувствали много по-добре, ако не бяхме притиснати толкова плътно от четирите стени, нали? Има някои неща, които могат да се направят, за да се усеща банята по-голяма, нейния интериор да бъде по-удобен и в крайна сметка ние да се чувстваме по-комфортно, когато сме вътре. Точно за тези неща ще стане дума днес, а комбинирането на няколко от тях ще ви гарантира по-удобна и по-приятна визуално баня.

1) Използвайте много огледала

kak-vizualno-da-uvelichim-prostranstvoto-v-malkata-banq-1g

Огледалата увеличават визуално пространството точно два пъти. Един от негативите от използването им е, че те лесно се цапат, а когато се изцапат това много личи. Опитайте да използвате една или няколко от следните опции във вашата малка баня :

  • Монтирайте голямо огледало с рамка над мивката
  • Направете една от стените изцяло огледална
  • Използвайте огледална мозайка

Има и много други методи с огледала, но всички те трябва да са съобразени с едно нещо – отражението в огледалата трябва да ви доставя удоволствие и да ви радва. Ако ви притеснява да виждате огледално, да следите действията си отстрани или нещо подобно, то идеята с огледалата не е за вас.

2) Не пренебрегвайте корпусната мебел

kak-vizualno-da-uvelichim-prostranstvoto-v-malkata-banq-2g

Когато банята е малка ни се налага да се лишим от съхранението на много неща в нея и често трябва да ги държим на друго място. Това е така, тъй като в малките бани се избягва поставянето на мебели за съхранение, а това не винаги е задължително. Със сигурност, ако се замислите хубаво и анализирате добре помещението, вие ще откриете място за малки шкафове, панери, рафтове, кутии и кабинки за вещи.

3) Баня в ярки цветове

kak-vizualno-da-uvelichim-prostranstvoto-v-malkata-banq-3g

В банята, белият цвят винаги изглежда добре, а при малката баня, дори е препоръчителен. Да, обаче има и нещо друго за бялото, което трябва да вземете под внимание. Четири бели стени + бял таван + бели мебели = чувство, като в кутия – притиснати от всички еднакво бели стени и мебели. Така че, помислете малко по-цветно върху нещата и решете къде ще е най-подходящото място да внесете цветно настроение и да разчупите бялата обстановка.

Ето и нашите предложения :

  • Завесата за баня
  • Стелката
  • Комплектът кърпи
  • Аксесоарите (сапунерка, чаша за принадлежност и др.)
  • Украсата (цветя, свещи, фигурки и др.)
  • Цветни изображения, залепени върху стената

4 Изберете обикновено, а не матирано стъкло

kak-vizualno-da-uvelichim-prostranstvoto-v-malkata-banq-4g

Ако в банята си имате стъклена преграда или стъклена душ кабина, винаги съществува дилемата, какво стъкло да изберете. И в крайна сметка, повечето от вас избират матираното, поради причини, като :

– Необходимостта да се мие по рядко. Това не е точно така. И двата вида стъкло имат нужда от измиване на всеки четири или пет къпания. А, ако използвате препарати, които отблъскват водните капки и не позволяват тяхното изсъхване върху стъклото, времевия интервал става по-дълъг.

– Стъклото е прозрачно, ами ако децата или някой от гостите ми влезе докато се къпя ? Има голяма вероятност това да се случи, особенно когато забравяте да заключвате врата. Научите ли се да го правите, ще спрете да се притеснявате за “неканени гости” по време на къпане. Помислете върху това!


Силно се надявам, да съм успял да ви помогна с тези практически съвети. Има още много какво да направите за вашата малка баня, но и ние имаме още много статии за писане, така че до нови срещи!

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.