Trending News
HomeUncategorized @bgОхранителни ролетки – какво представляват и защо са необходими

Охранителни ролетки – какво представляват и защо са необходими

Искате ли да обезопасите дома, офиса или частния си имот? Искате ли да преустановите нахлуването на крадци през прозорците или вратите? Тогава със сигурност се нуждаете от охранителни ролетки! Какви са техните особености и предимства при използването? Какви разновидности са достъпни?

Какво представляват охранителните ролетки

Тяхното основно предназначение е възпрепятстването на неоторизиран достъп до определен частен обект. Това е съвременната алтернатива на познатите преди години решетки, които се използваха със същото предназначение. Съвременните ролетки са изключително красиви и стилни. Те не развалят цялостния стил на сградата, а напротив – допълват я. 

Свалянето и вдигането им се извършва на ролетен принцип благодарение на конструкция от метални ламели, движещи се нагоре и надолу по специални странични водачи. Тяхната ширина може значително да варира: 39, 40, 45, 55 мм и т.н. Материалът, от който се изработват, е предимно стомана или алуминий, а самият профил понякога е пълен с изолационна пяна, за повишаване на енергийната ефективност.

Предимства от използването на охранителни щори

Освен основното си предимство за осигуряване на пълноценна сигурност от незаконен взлом в дома или офиса, охранителните ролетки от GSG имат още много други предназначения. Те подобряват цялостната енергийна ефективност на сградата, което е подкрепено и от специални сертификати за качество, доказващи, че през зимата задържането на топлината в къщата се повишава с до 30%. През летните горещини се поддържа прохлада и оптимална температура в помещението.

Останалите им предимства са:

  • Предпазват от любопитните очи на преминаващите хора – особено полезна функция, ако живеете в къща или на ниските етажи от жилищната сграда;
  • Осигуряват пълна термоизолация – дават възможност за спестяване на отопление у дома, тъй като през зимата външните щори задържат топлината в помещението, а през лятото не позволяват да е прекалено горещо вътре;
  • Устояват на атмосферните и метеорологични условия – ветроустойчиви са. Издържат още на дъжд, градушка, слънце.

Какви видове има

Охранителните ролетки основно могат да са с плътен ламел или с перфорация на красива оплетка, която осигурява видимост във вътрешността на помещението. Последните се използват предимно в магазините и обектите, които излагат определена стока, така че да се вижда отвън, но със защита на помещението отвътре. Първите се използват при сигурността на частния дом или офиса, където е по-важно предотвратяването на възможност за поглед отвън.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment