Trending News
HomeОбзавежданеИнтериорДетска стая за близнаци

Детска стая за близнаци

Да декорирате стая за едно дете и да я обзаведете е много по-лесно, отколкото да направите същото за две, особено когато децата са близнаци. Въпреки че споделят един и същи рожден ден, всяко дете ще израсне със собственото си чувство за идентичност

Споделените спални стават все по-често срещано място сред младите семейства, които се борят с малко пространство. Независимо дали имате близнаци или братя и сестри на различна възраст, споделянето на спалня от най-ранна възраст може да бъде ценен житейски урок – децата се учат да споделят всичко и да бъдат търпеливи.
Събрахме няколко прости идеи за детска спалня за споделяне, за да ви помогнем да запазите мира и да се уверите, че и двете ви деца се чувстват добре в общата си стая.

Преградете стаята

Дайте на децата си малко уединение, като същевременно добавите допълнително място за съхранение в спалнята с разделител. Рафт за книги, например, може да бъде поставен в центъра на вашата детска спалня, за да я разделите наполовина и да им осигурите собствено отделно пространство.

Смесете и съчетайте индивидуалните стилове

Децата ви може да се наложи да споделят една стая, но това е дотам. Ако имате един разхвърлян, един подреден, едно момче, едно момиче, един изследовател и една балерина, тогава напълнете стаята с различни аксесоари за стаята и спално бельо. Въпреки че са в една стая, можете дори да стигнете дотам, че да им дадете напълно различни легла и бюра, не им отказвайте техния собствен стил, само защото споделят една и съща стая.

Иберете двуетажни легла

Двуетажните легла се възползват максимално от площта на пода, което е важно, когато имате двойни дрехи, играчки и индивидуалност в една стая. Те са идеални за изграждане на крепости, разказване на призрачни истории и добавяне на поверителност.

Място за съхранение

Една от трудностите да бъдеш близнак е, че детето(децата) трябва да споделят почти всичко. Въпреки това всеки от тях ще се нуждае от място за личните си вещи, така че се уверете, че имате опции за съхранение за всеки близнак. Определете различни пространства за конкретни вещи, като чекмеджета в скрин за панталони. Ако стаята е достатъчно голяма, можете да имате скрин за всеки близнак.

Не може без аксесоари

Аксесоарите могат да придадат характер на детската спалня и да предадат различни зони в стаята. Възглавниците и килимите са чудесни за това! Подреждането на играчките по различен начин в цялата стая засилва допълнително ефекта. Ако близнаците имат отделни спални, мотив с първия им инициал над леглото може да индивидуализира пространството им.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment