НачалоАпартаментиНестандартен и много идеен интериор на мини апартамент [30 м²]

Нестандартен и много идеен интериор на мини апартамент [30 м²]

Нестандартен и много идеен интериор на мини апартамент [30 м²]

Нестандартните примери за планиране и обзавеждане на един дом са наистина вълнуващи, тъй като от тях могат да се почерпят някои наистина добри идеи, особено когато става въпрос за малко жилище. В днешния материал се спряхме на един наистина малък апартамент с площ от 30 м², който показва креативен и практичен интериор със свежи идеи за оптимизация и спестяване на място. 

Въпреки скромните си размери, жилището намиращо се в Милано, Италия, разполага с всички зони нужни за воденето на нормален и пълноценен живот. Пространството е разпределено между всекидневна, кухня, спалня, баня, че дори и място за хранене. 

Дизайнерите стоящи зад този интересен проект са екип от студио PLANAIR. Студиото е специализирано в областта на архитектурата, ландшафта и инженерство, като интересен детайл от работата на дизайнерите е, че развиват всички свои проекти в етапи(обикновено 6), като всеки етап изисква одобрението на клиента, преди да се премине към следващата част от проекта.

Основният проблем при проектирането на този малък апартамент било включването на всички необходими зони в малкото пространство, както и създаването на изобилие от места за съхранени, запазвайки ефирността и светлината в жилището.

nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-1g

nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-gifnestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-3g

Входната врата на апартамента води директно в дневната зона, където е разположена и кухнята, като двете зони заемат една от стените в помещението. Холното оборудване се изразява в една пейка, а кухнята предлага малък бокс с работни плотове, електроуреди и други. Две от стените са изцяло оборудвани с отворени и затворени рафтове, шкафове и лавици, които предлагат наистина голям обем за съхранение.

Срещуположната стена е раздвижена единица, която предлага набор от функции. Чрез няколко движения стената разкрива спалнята, банята и трапезарията, които в останалото време остават скрити. Спалнята представлява отделно ниво в апартамента, като към нея достъпът е независим (има отделна система за скриване / откриване). Под платформата, върху която е поставен матрака (който представлява 90% от обзавеждането на спалнята) се крие дрешник.

nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-5g nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-6g nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-7g nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-8g nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-9g

Достъпът до високото легло се осъществява посредством малка дървена стълба, която се изважда при необходимост. Останалото пространство от тази част на жилището е заета от малката трапезария, която предлага маса за четирима, а при нужда тази област може да се използва като работно пространство.

Като се имат предвид всички елементи описани досега става по-ясно, как такова малко пространство може да се превърне в уютен дом за едно лице или дори за няколко. Въпреки че е наистина малък, апартаментът разполага с голямо хранилище за съхранение, „умен“ и пространствено-ефективен интериор и декор, от който може да почерпите много идеи.
nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-911g nestandarten-i-mnogo-ideen-interior-na-mini-apartament-30-m-912g

Сподели
Оцени статията

Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са iНтериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

tdeliev@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.