HomeАпартаментиИнтериорен проект за апартамент в София с акценти от Ар Деко [85 м²]

Интериорен проект за апартамент в София с акценти от Ар Деко [85 м²]

Здравейте,

Казвам се Николета Кръстева и съм собственик и дизайнер в студио EXTRAVAGANCE design. Днес ще споделя с вас един от проектите, които наскоро завършихме. Заданието на клиентите беше да направим жилище за двама души с две отделни спални, чиито интериорен дизайн[icon name=”external-link-square” class=”” unprefixed_class=””] да притежава съвременна визия и акценти от Ар Деко. Ето какво успяхме да направим и с какво се сблъскахме, докато изготвяхме този интересен и стилен проект.

Първо се наложи да направим преустройство на жилището, тъй като то е с доста неправилни форми. Имахме голяма дилема относно разпределението на всекидневната, но в крайна сметка мисля, че взехме правилното решение. Клиентите държаха на мека мебел и кресла, просторна кухня, трапезарна маса и камина. Е, поставихме всичко необходимо.

interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-plan-old
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-plan-new

Настилката в цялото жилище предвидихме да се покрие с висококачествен ламинат с дебелина от 12мм, като освен на пода използвахме дървените плоскости и върху някои стени и част от тавана като декоративен елемент. Топлината и уюта, които внасят дървените елементи е незаменим и несъмнено въздействието и тук е осезаемо. Основните цветове на стените са земни, топли и спокойни. Като основен цвят за мебелите се спряхме на бял мат като материала използван за изработка на повечето от тях е МДФ.

Непосредствено пред входната врата поставихме красив флорален тапет на Wall&Deco. До него позиционирахме ромбоидни огледала с фасет, които разширяват иначе тесния и дълъг коридор. Предвидихме табуретка за сядане и гардероб за дрехи и обувки с ниша, която играе роля и на конзолна масичка.

interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-1g
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-2
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-3

interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-4

Всекидневната е светла и приветлива. Бялата Г-образна кухня заема част от основното помещение тук, като за нейн гръб избрахме технически камък с шарка на бял мрамор. Две огледала около камината с фризовани форми типични за Ар Деко оглеждат меката мебел и трапезарната маса. Макар и на биоетанол, камината внася незаменим уют.

interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-5
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-6
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-7

В двете спални цветовете отново са в бежово-бялата гама, но са използвани различни цветни акценти. В дамската спалня имаме пепеляво -розови нюанси, а в спалнята с мъжко присъствие забелязваме по-строги и плътни цветове като синьо и черно.

За плот под телевизора и бюрото в женската спалня поставихме невероятно красивия камък Cipolino Ondulato, който играе ролята на стилен декоративен елемент. Тук гардеробът заема голяма част от пространството – това е важна мебел за всяка жена и както всички знаем, пространството в него никога не е достатъчно.
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-9 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-911
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-910 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-912

В мъжката спалня стената зад леглото “облякохме” с капитонирана кожа, която се явява и негова табла. От двете страни на леглото по стените и тавана Г-образно са разположени плоскости от МДФ, върху които поставихме и допълнително декоративно осветление. Закачлив елемент тук е осветителното тяло на марката Foscarini, което перфектно допълва цялостната визия на спалнята. Огледалният гардероб с черна рамка наподобяваща прозорец разширява осигурява достатъчно място за дрехи и аксесоари и визуално увеличава обема в помещението.
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-913 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-915
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-914 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-916

За банята и тоалетната са използвани плочи от гранитогрес, наподобяващи прекрасния бял мрамор. Така създадохме лукс и стил в тези помещения. Декоративните дървени решетки в тоалетната сякаш крият прозорец и безкрайно пространство зад тях. В банята използвахме вечната комбинация за стил от бели и черни тонове, която очевидно работи много добре и в този случай.
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-917 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-920
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-918 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-921
interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-918 interior-s-aktsenti-ot-ar-deko-922

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.