НачалоАпартаментиМодерен проект за студио с интересни интериорни решения [40 м²]

Модерен проект за студио с интересни интериорни решения [40 м²]

Тенденцията за обединяване на две помещения в едно с цел създаване на отворено пространство е все по-осезаема и то най-вече при малките жилища. В днешната статията щidei
Някои от вас може би ще се зачудят, защо някой би превърнал така или иначе малкия едностаен апартамент в студио с едно общо помещение, но в случая, за това си има обяснение. Жилището е придобито от младо момиче, което искало да има достатъчно пространство за събирания с приятели и кухня, в която да може да готви, докато общува със своите гости. Постигането на подобен сценарии би било невъзможно с наличието на две отделни малки стаи.

Новият етажен план предлага общо помещение, в което има удобен кухненски бокс, дневна зона и спално помещение. В кухненската част откриваме едно добре организирано кухненско обзавеждане с изчистен дизайн в бяло, което предлага на младата домакиня най-необходимите уреди и принадлежности. Удобният бар плот е оборудван с две места за сядане точно до самата кухня, а приобщеният балкон встрани предлага ниска мебел за сядане, която може да събере още трима души.
Най-интересното в апартамента според нас е начинът, по който е организирано спалното помещение. То е едновременно в и извън общото помещение, благодарение на стъклената преграда, която го обгражда. Главната причина за присъствието на стъклото е неговото основно свойство, а именно да пропуска светлина, създавайки една по-светла и приятна зона за отдих. Предвидена е и плътна завеса, която да скрие спалното помещение изцяло, както и допълнителна вентилация, вградена в тавана.

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Вашият коментар