Trending News
HomeАпартаментиМини апартамент със светъл и функционален дизайн

Мини апартамент със светъл и функционален дизайн

Темата за малките апартаменти е често срещана в нашето издание и вече многократно сме изтъкнали причините, това да е така. Интериорните решения използвани в малки жилища са идейни, вдъхновяващи и много креативни, тъй като липсата на пространство подтиква дизайнерите да се развихрят, като ги кара да търсят начини за спестяване на място и организация. Почти винаги в жилищата с ограничено пространство откриваме светли цветове и максимално използване на бялото, като тези два похвата подобряват визуланото възприемане и създават чувството за ефирност и свобода. Нека видим един идеален пример за това как използването на светла цветова палитра може да преобрази едно малко жилище

mini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-1g

Днес ще разгледаме един съвременен градски апартамент, който разполага с площ от 29 м² и се намира в Москва. Дизайнерът Антон Гришин се заел със задачата да създаде удобна и уютна обстановка, предназначена за млада двойка, въпреки недостига на пространство. Благодарение на големите прозорци, които осигуряват голямо количество слънчева светлина и белите стени и тавани, жилището изглежда поразително просторно. Комбинацията на светлите тонове, които са навсякъде в жилището и цвета на естественото дърво, от което са изработени голяма част от мебелите е много приятна и неангажираща.

Целият апартамент представлява едно отворено пространство, като отделни помещения са единствено банята и тоалетната и гардероба. Нюансите на жълто и аква синьо създават весело лятно усещане в дневната зона, където откриваме струпване на въпросните цветове. Освен светлите тонове, дизайнера е включил в интериора на този малък апартамент редица хитри и практични решения, като поставянето на места за съхранение на ключови места, използването на практични и компактни мебели и други. Благодарение на високите тавани, върху едната стена на дневната зона, забелязваме много удобни шкафове за съхранение, монтирани по цялата и дължина. Кухненският бокс завършва с висок барплот, който предлага удобно място за хранене.

В жилището откриваме изключително красива баня с черни плочки и практична душ кабина. В нея е вграден и водоустойчив телевизор, така че собствениците няма да пропускат сутрешните новини, докато си взимат душ, преди работа.

mini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-2g mini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-3gmini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-4gmini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-5gmini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-6gmini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-7gmini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-8g mini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-9g mini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-910g mini-apartament-sas-svetal-i-funktsionalen-dizain-911g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.