Trending News
HomeАпартаментиМини апартамент със свеж и практичен интериор [44 м²]

Мини апартамент със свеж и практичен интериор [44 м²]

Ще разгледаме интериорен проект, предназначен за апартамента с големина от 44 м², собственост на семейство с едно дете. Интересното тук е, че първоначално в апартамента не е имало вътрешни стени, така че дизайнерите имали не ограничени възможности, но тук се намесват предпочитанията на собствениците. Въпреки отворено пространство, с което разполагат, те предпочитат всеки член на семейството да притежава собствено пространство -малко, но лично.

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-1g

След реорганизацията жилището предлага кухня, комбинирана с всекидневната, родителска спалня, детска стая, баня и тоалетна.  В зоната на входа е изграден широка гардеробна, която решава проблеми със съхранението на дрехи и обувки. 

Интересен е избора на основна тема за интериора, която в основни линии представлява геометрични фигури и релефи. Това може да се проследи през целия дизайн – от стените, през мебелите, до декоративните елементи. Този метод за създаване на цялостно пространство, чрез следване на един и същи стил във всяко помещение, създава усещането за цялостност и придава завършен вид на жилището.

Всекидневна с хол / 18.6 м²

Едно компактно, но функционално пространство, което предлага зона за почивка и развлечение, както и място за готвене и хранене в едно. Помещението е много светло, благодарение на големият прозорец, в близост до който се намира дневната зона, която предлага удобен диван, както и допълнително място за сядане, върху перваза на прозореца. Впечатление прави интересната етажерка за книги до прозореца, приличаща на рибена кост.

За да се справят с липсата на пространство, дизайнерите са заложили на мултифункционалните мебели в интериора. Доказателство за това са кухненския плот, който изпълнява ролята и на маса за хранене, както и възможността на дивана да се трансформира в удобно легло. Друг интересен подход за справяне малкото пространство, забелязваме и при избора на столове. Те са с интересен дизайн, който включва тънки, но здрави метални крака, както и прозрачно тяло. Не на последно място е и използването на бял цвят, което е добре познат трик за визуално разширяване на пространството.

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-2gmini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-3g

Спалня / 7,4 м²

Стаята е меко казано компактна, но основната й задача е изпълнена, а именно да осигури на семейната двойката възможност за уединение. Минималистичният дизайн на спалнята включва всичко необходимо – легло, малки нощни шкафчета и гардероб с огледални врати, които също помагат за визуалното уголемяване на помещението.

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-5gmini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-6g
mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-7g

Детска стая / 8,4 м ²

Тъй като детето е малко, детската стая е с дизайн, който да отговаря на нуждите му. Стените е предвидено да бъдат покрити с тапети, така че бъдещата им промяна да е лесна и евтина. Подът е планирано да бъде покрит с ламинат, цвят бук, а мебелите са от ИКЕА с класическа форма и бял цвят.

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-8g
mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-9g
mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-910g

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-911g

Гардеробна 2,4 м² + Антре 3,1 м²

Гардеробното помещение е превърнато в основно място за съхранение на всичко необходимо. Въпреки, че площ е само 2,4 квадратни метра, пространството е много внимателно обмислено, като е снабдено с различни кошници, закачалки, рафтове за обувки и чекмеджета.

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-912g mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-913g
mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-914g
mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-915g

Баня / 3,8 м²

mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-916g
mini-apartament-sas-svej-i-praktichen-interioren-dizain-44-m-917g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.