Trending News
HomeАпартаментиМини апартамент с изключително гъвкав и креативен интериор

Мини апартамент с изключително гъвкав и креативен интериор

Както знаете, много обичам експериментите и хората, които поемат рискове. В интериорния дизайн понякога се поемат големи рискове, както е в случая на жилището, което ще разгледаме в тази статия. Предизвикателството – един наистина малък апартамент, чийто собственик има желанието да превърне в удобен за живеене дом, където да има място за готвене, спане и срещи с приятели ( при това доста често). С тази дръзка задача се заемат трима дизайнери, основатели на базираното в Милано студио studioWOK. Предлагам ви да разгледаме в детайли интересните решения, които са превърнали едно малко жилище в уютен дом.

mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-1g

Идеята е да се изготви проект, който да превърне 28-те квадратни метра в двойно по-голяма площ, основавайки се на мултифункционални, скрити в стени и ниши мебели, плюс семпъл декор, който да не натоварва допълнително пространството. Наложило се леко реорганизиранe, чрез преместване на част от стените. По този начин се получило едно основно помещение с тераса, кухня и баня.

За да успеят да създадат нужните пространства за съхранения и вграждане на мебели, дизайнерите облицовали страничните стени на основното жилищно пространство с лек и удобен материал, наподобяващ шперплат. Тези две стени, дизайнерите нарекли активни, тъй като в тях вградили основните функции на жилището, както се вижда в снимките и скиците по-долу. В тях са поставени сгъваемо двойно легло, диван(който може да изпълнява ролята и на единично легло за гости), плъзгащите се врати на банята и на кухнята, голям гардероб, отделение за климатика и други по-малки ниши и шкафове.

Кухнята и банята са две монохромни кутии, решени в един много приятен нюанс на синьото, докато основното жилищно пространство се характеризира с бели повърхности, които спомагат за увеличаване на яркостта и подчертаване на дървените текстури.

Насладете се на снимките, както и на детайлните скици, които показват как се променя жилището през определени моменти от денонощието, както и когато в апартамента се организира парти и се наложи той да побере повече хора.

mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-2g mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-3g mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-4gmini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-5gmini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-6gmini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-7gmini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-8gmini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-9gmini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-910g

mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-set-1 mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-set-3
mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-set-2 mini-apartament-s-izkliuchitelno-gavkav-i-kreativen-interior-set-4

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.