Trending News
HomeАпартаментиМодерен апартамент със светъл и практичен интериор

Модерен апартамент със светъл и практичен интериор

Апартаментът се намира в центъра на Ханой, с площ от около от 100 м², разпределена между голяма всекидневна с отворен план, добре обзаведена кухня, две естествено осветени спални, както и голям килер. Преди да започне процеса на проектиране, дизайнерите от студио Le Studio събрали много информация за стила и предпочитанията на собствениците.

Така те се насочили към минималистичната естетическа със силно присъствие на функционалност и неутралност, обърнали голямо внимание на кухненската зона (клиентът бил запален кулинар), като в същото време се старали да не излизат от предварително заложения бюджет.

moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-1g

Като начало собственикът се съгласил с идеята на архитекта да се даде приоритет на голямото общо пространство, като към него приобщят съществуваща малка стая, за да се създаде просторна зона, в която е включено работно помещение, трапезария, кухня и всекидневна. Вместо две малки спални, клиентът се съгласи да настани двете си 11-годишни дъщери заедно, в една по-голяма спалня с двуетажно легло и компактен гардероб.

Преместете вниманието си върху родителската спалня. Интересното при нея е, че в интериора й е въведена част от главната баня чрез премахване на стените. За да се постигне това, се наложило част от ВиК инсталацията да бъде реорганизирана и помещението да бъде разделено на две, чрез “стъклен параван”. По този начин банята се възползва от естествената слънчева светлина, идваща от спалнята, а достъпа до нея е много по-удобен.

Вниманието към всяко изискване, което клиента поставил, оказало натиск, но и силно мотивирало екипа от архитекти и дизайнери. Крайният резултат за пореден път доказва ефективността и ползите от доброто сътрудничество между архитект, дизайнер и клиент. 

moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-2g moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-3g moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-4g moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-5g moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-6g moderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-7gmoderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-8gmoderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-9gmoderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-910gmoderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-911gmoderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-912gmoderen-apartament-sas-svetal-i-praktichen-interior-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.