HomeКъщиМалка модулна къща с великолепен дървен интериор и екстериор

Малка модулна къща с великолепен дървен интериор и екстериор

В статията ще ви покажем реализацията на един проект, дело на студио ZROBYM архитекти. Проектът представлява малка модулна къща и носи заглавието Smuga. Вътрешната площ на жилището, което е построено на територията на вила зона “Uzgorie” в региона на Минск, Беларус е 68 м², изпълнени с много красиви детайли, които предстои да разгледаме по-долу.

Къщата е поръчана от клиент за неговата майка, която обичала да прекарва цяло лято в досегашната й вила, която не била в никак добро състояние. Това е и причината, поради която архитектите се съсредоточили в създаването на спокойно и уютно пространство, удобно за възрастни хора.

Проектът съчетава основните характеристиките на традиционната белоруска къща с двускатен покрив, с елементи на скандинавски аскетизъм, а крайният резултат е повече от задоволителен. За основа на сградата е използвана изолирана шведска плоча с топлоизолационен слой – метод, който създава перфектни топлоизолационни свойства и предотвратява навлизането на студа през пода и замръзването на тръбите.
Екстериорът на къщата е решен в сайдинг от скандинавска лиственица, а стените в интериора са покрити с дървесен материал от кедър под формата на панели с летви, положени под различен ъгъл.

Важна роля в интериора играят и панорамните прозорци, които освен страхотните гледки наоколо, позволяват на собственичката да наблюдава и друга необичайна особеност на вилата – ябълково дърво, което расте точно в средата на терасата.
Основните жилищни помещения са разположени на първия етаж, а на тавана има допълнителни пространства, които служат за настаняване на гости. Етажните планове и на двата етажа може да разгледате в края на страницата.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment