HomeАпартаментиМалък, но просторен апартамент с площ от 49 кв. м. [Студио INDESIGN]

Малък, но просторен апартамент с площ от 49 кв. м. [Студио INDESIGN]

Отново ще разгледаме едно малко жилище от красивия крайморски град Варна, по проект на студио INDESIGN. Апартаментът е предназначен за сезонно ползване, а задачата на дизайнерите била да превърнат старото строителство в практичен и уютен дом. Една не лесна задача, която обаче е изпълнена, а крайният резултат е страхотен.

malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-1g

За да задоволят всички желания на своите клиенти, на дизайнерите им се наложило да променят много елементи от структурата на жилището. Те започнали с премахването и преместването на някои врати, както и приобщаването на една от терасите към всекидневната и кухнята. По този начин барплота и трапезарията се наместили на терасата, което от своя страна освободило много място в хола.

В хола е поставена една интересна декорация от бял MDF, която започва зад дивана, продължава по тавана и стига до сената с телевизора. Освен декоративен ефект, тя прикрива голяма част от ел. инсталацията, нужна за захранване на електроуредите в помещението.

От двете страни на масата за хранене, забелязваме вградени етажерки, които са на нива, а миксирането на основния бял цвят с искрящо оранжев, ги прави още по- оригинални.

Кухнята е изцяло в бял цвят и въпреки оскъдните си размери, побира всички домакински уреди, дори и голям хладилник, вграден в декора. Барплотът е използван и като място за съхранение от една страна, а от другата е оставено свободно пространство за по-голям комфорт при сядане.

Антрето запазва същия стил, който присъства и във всекидневната. Цветовата гама отново е неутрално бяла, а оранжевите акценти придават по-разчупена и ведра обстановка.

Атмосферата в спалнята е доста по-различна, което е разбираемо, като се има в предвид предназначението на стаята. Тук страхотен нюанс на лилавото покрива една от стените, което прави стаята нежна и отпускаща. Няма излишни мебели и декорации – всичко изглежда подредено и на място.

malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-2g malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-3g malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-4g malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-5gmalak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-6g malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-7g malak-no-prostoren-apartament-s-plosht-ot-49-kv-m-studio-indesign-8g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.